Imala sam 150 kilograma i zdravstvenih problema, a danas sam nova osoba

Kroz godinu dana skinula sam sa sebe teret cijele jedne osobe - smije se i priča nam Zagrepčanka Hana o svom uspješnom gubitku kilograma. Na program zdravog mršavljenja Vitadu® krenula je kada je mislila da će cijeli život ostati na 150 kilograma i da joj više nitko ne može pomoći. 


Probala sam sve dijete, čak i kada bih uspjela izgubiti 10, 20 kilograma, oni bi se kao bumerang vraćali. Bila sam u depresiji, počela sam razmišljati kako je to to i da ću cijeli život ostati na toj kilaži. Kada mi se ukazala prilika da krenem na Vitadu®, rekla sam si, nemam što za izgubiti osim kilograma.
Nakon godinu dana uspješnog putovanja kroz Vitadu® program vaga pokazuje 60 kilograma manje. 

Vitadu® nije čarobni napitak. Sve kreće od odluke pojedinca da problem viška kilograma riješi trajno, na način koji ne ugrožava zdravlje. U moru dijeta koje nude instant rješenje, Vitadu® program drugačiji je jer se prilagođava potrebama osobe. Program započinje konzultacijama s Vitadu® prehrambenim savjetnikom, tijekom kojeg on upoznaje životni stil korisnika, utvrđuje index tjelesne mase, postotak masnoće, masnog tkiva te izrađuje individualni program ishrane. Prvi susret nije jedini jer korisnici ostaju pod nadzorom tijekom cijelog trajanja programa, do postizanja željenih rezultata. Raznim redukcijskim dijetama na početku mršavimo iz mišićne mase, a veoma teško iz masnih rezervi. Mučimo se i skoro uvijek odustajemo od mršavljenja. Konačni rezultat nije ni blizu, a ako se nešto i postigne, to je većinom kratkoročno i s jo-jo efektom. Pri proteinskoj prehrani Vitadu® situacija je obrnuta. Mišićnu masu štitimo, a mršavimo upravo iz sala.

Pomažemo našim unutarnjim organima - srcu, plućima, bubrezima - da se oslobode masnih naslaga i time im olakšavamo funkcioniranje. Osjećamo se lakši i zdraviji. Visoki krvni tlak spušta se do normalnih razina te se snižava kolesterol. Drugim riječima, ako želimo smršavjeti iz masnih naslaga, a ne iz mišićne mase i ako se ne želimo opet udebljati, trebamo tijelu dodavati kvalitetne bjelančevine. S obzirom na to da se prehrana sastoji od unosa visokovrijednih bjelančevina s veoma niskim udjelom šećera i masti, pokreće se razgradnja nakupljene masti u organizmu i štiti se mišićno tkivo. Smanjujemo težinu na račun masnih rezervi – dakle, mršavi se zdravo. Možda je najvažnije spomenuti da korisnici nakon što završe program točno znaju kako zadržati zdrave navike za cijeli život te nikada više ne iskusiti gorak okus vraćanja neželjenih kilograma. 

Riječima ne mogu dočarati kako se osjećam. Proživljavam novu mladost i nadoknađujem sve ono što sam svih ovih godina zbog tolike kilaže izgubila, od samopouzdanja do ružnih iskustava, šikaniranja, ali i fizičkih bolesti. Sada sam slobodna - zaključuje Hana.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox