Tele2 i Zaklada Reach for Change pozivaju na prijavu za ovogodišnje projekte "Reach for Change – Budi promjena"

Reach for Change je neprofitna organizacija koju su osnovale Kinnevik Grupa i Sara Damber kako bi unaprijedili živote djece. Organizacija nalazi i razvija Lidere promjene - lokalne socijalne poduzetnike s inovacijama koje rješavaju probleme s kojima se suočavaju djeca. Socijalnim poduzetnicima se pomaže da unaprijede svoje inovacije kroz početno financiranje, pristup poslovnoj ekspertizi i mogućnosti umrežavanja. Organizacija je pokrenuta u Švedskoj 2010., a sad je prisutna u 18 zemalja na tri kontinenta te u svijetu podržava više od 120 Lidera promjene. Stabilno se širi na nova tržišta i jača svoj globalni društveni utjecaj.

Tele2 i međunarodna zaklada Reach for Change iz Švedske i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju na projektu „Reach for Change - Budi promjena“. Zajednički projekt započeo je 2015. godine, kada je Tele2 svojom podrškom omogućio početak rada zaklade Reach for Change u Hrvatskoj. Cilj suradnje je pružiti financijsku i nefinancijsku podršku projektima koji značajno doprinose rješavanju nekih od najvećih problema s kojima se susreću djeca.

Do 1. srpnja 2017. socijalni poduzetnici se mogu prijaviti na natječaj Tele2 i Zaklade Reach for Change. I ovoga se puta prijave moraju odnositi na područja razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti izražavanja djece. Važno je istaknuti kako prijavljeni projekti moraju biti temeljeni, odnosno sukladni, principima UN-ove Konvencije o pravima djeteta.

„Izuzetno smo zadovoljni što nastavljamo s ovim projektom te što i ove godine možemo podržati sjajne socijalne poduzetnike koji grade bolje društvo za djecu! Tele2 je tvrtka usmjerena na društvenu odgovornost i svojim radom želimo pridonijeti razvoju zajednice u kojoj djelujemo. Ovaj projekt je savršena prilika za to, jer kroz njega podržavamo one koji potrebitoj djeci pružaju usluge, prilike za razvoj i učenje te im inovativnim sredstvima omogućuju da premoste izazove s kojima se susreću. Veliko je zadovoljstvo pratiti rezultate koje postižu socijalni poduzetnici koje smo imali prilike podržati prethodnih godina, stoga je ovo uzbudljiv trenutak za nas, jer se radujemo svakoj novoj prilici da svijet djeci promijenimo na bolje“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj.

Tatiana Burmistrova, regionalna direktorica zaklade Reach for Change, ističe: “Vrlo smo radosni što smo, uz podršku Tele2, i ove godine u mogućnosti podržati još 3 projekta za prava i potrebe djece jer vidimo veliki značaj i promjenu koju postižu projekti koje već podržavamo, a sada ih je u Hrvatskoj već sedam. Stoga mi je zadovoljstvo pozvati socijalne poduzetnike da se prijave na natječaj i prepoznaju nas kao partnera u radu usmjerenom na boljitak djece.

Podrška kroz projekt „Reach for Change – Budi promjena“ sastoji se od financiranja u iznosu od 180.000 kuna po projektu, za period od godine dana, te od nefinancijske podrške kojom Zaklada Reach for Change i Tele2 pomažu socijalnim poduzetnicima postići održivost njihovog rada i što bolje rezultate za dobrobit djece. Oblik nefinancijske podrške se definira individualno za svaki podržani projekt, ovisno o njegovim potrebama.

Prijave na natječaj se podnose isključivo online sustavom za prijave na croatia.reachforchange.org. U prijavi je najvažnije jasno opisati problem na kojeg se projekt odnosi i razvijeno rješenje za koje se traži podrška. Za projekte u užem izboru organizirat će se serija razvojnih radionica na kojima će prijavitelji dodatno razraditi svoje projekte. Potpisivanje ugovora s dobitnicima se očekuje u prosincu 2017. godine. U izboru projekata za podršku sudjeluju stručnjaci iz područja prava djece, stručnjaci iz područja socijalnog poduzetništva, predstavnici Zaklade Reach for Change i Tele2 te djeca. PS/S.P.

PROMO

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox