INVESTITOR

Mercator H otvorio skladište u Svetoj Nedjelji vrijedno 3,3 mil. €

Uto, 30/08/2011 - 13:29

Mercator Hrvatska je na području Svete Nedjelje otvorio logističko distribucijski centar, vrijedan 3,3 milijuna eura, izvjestili su iz tog trgovačkog lanca.

Na prostoru od 33.000 četvornih metara, logistički centar ima i 40.000 paletnih mjesta za više od 13.500 artikala. Otvaranjem centra u Svetoj Nedjelji Mercator je nastavio ovogodišnji investicijski ciklus u koji je do sada iznosio oko 13 milijuna eura, odnosno uz projekt logističko distribucijskog centra iznosi 16,6 milijuna eura, navodi se u priopćenju tvrtke.

To je do sada najveći projekt izgradnje klasično konvencionalnog logističkog centra izgrađen za potrebe Mercatora na razini cijele Mercator Grupe, kazao je direktor projekta Borut Žuran. Novi logističko distribucijski centar je konvencionalno skladište s primjenom vertikalnih transportera, tehnologije koja bitno unaprjeđuje i pojednostavljuje proces rada, naglasio je.

Logističke djelatnosti Mercatora-H će se od sada, umjesto na dosadašnjih pet, odvijati na dvije lokacije. Novo će konvencionalno skladište u Svetoj Nedjelji zamijeniti postojeće u Karlovcu i Velikoj Gorici, skladište u Sesvetama preuredit će se za druge potrebe, a postojeće skladište u Požegi i planirano u Dalmaciji funkcionirat će na cross docking sistemu, ističu iz Mercatora H. (Hina/jk)

 

 

Foto: trgovački centar Mercator na Zagrebačkoj aveniji (Pixsell)