KARIJERA

Vjekoslav Zadro novi direktor maloprodaje za Grupu StarBev

Uto, 30/11/2010 - 14:55

Vjekoslav Zadro imenovan je direktorom maloprodaje za Grupu. Na toj poziciji bit će odgovoran za razvoj maloprodaje cjelokupne StarBev grupacije te će odgovarati CEO-u grupi StarBev, čije je sjedište u Pragu.

 

Nakon dolaska u Zagrebačku pivovaru, impresivna karijera Vjekoslava Zadre rapidno se razvijala te je do najnovijeg imenovanja obnašao više pozicija u sektorima prodaje i ključnih kupaca. Timu Zagrebačke pivovare priključio se 2004. godine kao referent prodaje, a već godinu dana kasnije promoviran je na poziciju category menadžera. Godine 2006. preuzima funkciju trade marketing menadžera za trgovinu, a 2007. poziciju nacionalnog menadžera ključnih kupaca. Direktorom ključnih kupaca Zagrebačke pivovare imenovan je 2008. godine, a članom Uprave Zagrebačke pivovare početkom 2010.

U povodu imenovanja, Vjekoslav Zadro je istaknuo: Sa zadovoljstvom sam prihvatio izazove koje nosi ovo imenovanje jer na svim našim tržištima važnost organizirane maloprodaje ubrzano raste i mijenja se, pa se i u StarBevu stavlja dodatan naglasak na razvoj poslovanja u tom kanalu prodaje.

U takvom međunarodnom i dinamičnom okruženju, koristeći se najboljim dostupnim praksama, većina mojih aktivnosti bit će usmjerena na razvoj poslovnih modela koji će optimirati dostupnost našeg asortimana, uključujući inovacije, te unapređenje podrške podkanalima prodaje i našim partnerima, kao i vrijednosti koju nosimo našim krajnjim potrošačima.

Direktorom ključnih kupaca Zagrebačke pivovare imenovan je dosadašnji nacionalni menadžer za ključne kupce Nikola Krčmarić, koji je u Zagrebačku pivovaru došao 2006. godine, a 2008. unaprijeđen je na poziciju nacionalnog menadžera za ključne kupce. Nikola Krčmarić prije dolaska u Zagrebačku pivovaru radio je kao menadžer za ključne kupce u Podravki te na području izvoza u Inkeru. Nikola Krčmarić na novom radnom mjestu vodit će prodajni tim menadžera ključnih kupaca, trade marketing tim te tim putne službe maloprodaje Zagrebačke pivovare.

Novim nacionalnim menadžerom za ključne kupce Zagrebačke pivovare imenovan je Alen Crnković, dosadašnji menadžer za ključne kupce za grupacije NTL i Ultra gros te Lidl. Alen Crnković svoju je karijeru započeo 1999. godine u Robnim terminalima, gdje je nakon godinu dana imenovan komercijalnim menadžerom. Poziciju menadžera za ključne kupce u tvrtki AWT International preuzima 2002 godine. Od 2006. godine radi u Zagrebačkoj pivovari. (PS)