ODLUKA O POKRETANJU PROJEKTA e-POSLOVANJE - urednički pročišćeni tekst, NN br. 70/2016 i 27/2017

NAPOMENA: Propisi na ovom portalu ažuriraju se dnevno te su prikazani samo oni propisi koji su trenutno važeći!

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 150/11 i 119/14), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 27. srpnja 2016. godine donijela

ODLUKU O POKRETANJU PROJEKTA e-POSLOVANJE

(Urednički pročišćeni tekst, „Narodne novine“, broj 70/16 i 27/17)

I.

Temeljem preporuke Vijeća za državnu informacijsku infrastrukturu, pokreće se projekt e-Poslovanje koji će omogućiti pristup javnim informacijama i informacijama o javnim uslugama za poslovne subjekte na jednom mjestu, siguran pristup podacima poslovnih subjekata i elektroničku komunikaciju poslovnih subjekata i javnog sektora.

II.

Zadužuje se Ministarstvo uprave za pripremu dokumenata za pokretanje te upravljanje projektom e-Poslovanje. Ovlašćuju se Ministarstvo uprave da u provedbi projekta e-Poslovanje, po potrebi, može uključiti i druge dionike s kojima će se sklopiti odgovarajući ugovori ili sporazumi.

III.

Projekt e-Poslovanje ostvarivat će se kroz tri glavne sastavnice, koje čine državnu informacijsku infrastrukturu:
– Portal s javnim informacijama za poslovne subjekte
– Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav za poslovne subjekte
– Poslovni korisnički pretinac (PKP).

IV.

U svrhu prikaza informacija za poslovne subjekte na jednom mjestu i u lako dostupnim formatima, kao i informacija i dokumenata vezanih uz provođenje politika u području poslovanja, proširit će se Sustav središnjeg državnog portala navedenim informacijama.

V.

Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav za poslovne subjekte je sustav središnje identifikacije i autentifikacije korisnika poslovnih elektroničkih javnih usluga.
S ciljem omogućavanja identifikacije i autentifikacije poslovnih subjekata, nadogradit će se Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav (NIAS).
Posao nadogradnje Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS), te uspostava i operativno vođenje funkcionalnosti identifikacije i autentifikacije poslovnih subjekata povjerava se Financijskoj agenciji.

VI.

Sustav poslovnog korisničkog pretinca (PKP) predstavlja realizaciju pristupa informacijama koje javni sektor želi uputiti poslovnim subjektima (npr. informacije o statusu predmeta ili informacije o elektroničkoj razmjeni podataka vezanih u poslovne subjekte).
Osigurat će se da svaki poslovni subjekt Republike Hrvatske ima mogućnost korištenja poslovnog korisničkog pretinca.
S ciljem stvaranja Sustava poslovnog korisničkog pretinca, nadogradit će se Sustav osobnog korisničkog pretinca.
Posao nadogradnje Sustava osobnog korisničkog pretinca (OKP), te uspostava i operativno vođenje Sustava poslovnog korisničkog pretinca (PKP) povjerava se Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o.

... 

====================================================================
NAPOMENA: ovo je prva polovica propisa, dok je cjeloviti pročišćeni tekst ovog propisa moguće vidjeti na portalu www.propisi.hr u sklopu godišnje pretplate. Godišnja pretplata od 395,00 kuna uključuje 6 knjiga (zbirke propisa) i uvid u sve pročišćene tekstove važećih propisa u RH.
Na portalu www.poslovni-savjetnik.com moguće je vidjeti sljedeće VAŽEĆE propise:
u cijelosti sve zakone (uključujući i pročišćene tekstove);
u cijelosti podzakonske propise (pravilnike, uredbe, odluke, naredbe i dr.) koji od svoje prve objave u Narodnim novinama nisu imali nikakve izmjene, dopune i ispravke;
prvu polovicu podzakonkih propisa za koje su izrađeni urednički pročišćeni tekstovi, tj. koji su od svoje prve objave u Narodnim novinama imali određene izmjene, dopune ili ispravke.
====================================================================

Podjeli:
Kategorija propisa:

Newsletter

Hosted by Mydataknox