EOS Grupa postigla rekordne rezultate

EOS Grupa sa sjedištem u Hamburgu, ostvarila je rekordne rezultate u financijskoj godini 2013/14. Njena dobit prije poreza (EBT) porasla je na 146.7 milijuna eura, što je 34.1 milijuna eura više u odnosu na prethodnu godinu. Pružatelj financijskih usluga specijaliziran u upravljanju potraživanjima ostvario je i izuzetan rast prodaje, koji je povećan za 92.1 milijun eura i sada iznosi 607.3 milijuna eura.

U posljednjih nekoliko godina, EOS se pozicionirao kao pouzdan globalni partner za outsourcing poslovnih procesa (Business Process Outsourcing), a u zadnjoj fiskalnoj godini također je nastavio ulagati u kupnju nenaplativih kredita (NPL-ova).

Hans-Werner Scherer, predsjednik Uprave EOS Grupe, komentira: "Fokusirani smo na individualizirani razvoj tržišta uzimajući u obzir ekonomske i kulturne prilike u pojedinoj zemlji. Istovremeno, nudimo visokokvalitetne usluge i  pouzdane procese diljem svijeta. Ova strategija se još jednom isplatila. "

U Njemačkoj, EOS je povećao svoju prodaju za 40 posto na 292.6 milijuna eura. Sa 48.2 posto udjela u prometu, Njemačka ostaje najvažnije regionalno tržište Grupe. Razlog je tomu što je u promatranoj godini, EOS u Njemačkoj bio u mogućnosti steći velik broj dužničkih portfelja visokih iznosa zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i dobroj reputaciji.

Sa samo blagim padom od 3.6 posto, na 99.8 milijuna eura, EOS Grupa gotovo je ponovila prošlogodišnji odličan prodajni rezultat u zapadnoj Europi. S ugodnim poboljšanjem zarade, regija je znatno premašila očekivanja. Uspješna ulaganja u Španjolskoj i Francuskoj, koja su također rezultat outsourcing poslovnih procesa, značajno su pridonijela ovom uspjehu. Osim toga, naplata potraživanja osigurana fiducijom obavlja se na zadovoljavajući način na nekim tržištima.

U istočnoj Europi, EOS Grupa je uživala blagi porast prodaje i rezultata u usporedbi s prethodnom godinom. Uz rast prodaje od 8.3 posto na 97.9 milijuna eura, EOS je zabilježio ohrabrujući rast. Ovaj rast je postignut uglavnom zahvaljujući dobrim rezultatima u otkupu potraživanja u velikom broju zemalja. S druge strane, poslovanje u Albaniji i Ukrajini od osnivanja nije bilo u mogućnosti ispuniti očekivanja. Kao rezultat toga, poslovanje je obustavljeno krajem fiskalne godine, a tvrtke dekonsolidirane.

U Sjevernoj Americi, EOS je znatno povećao svoj promet za 18.8 posto na 84.2 milijuna eura. U SAD-u, područje upravljanja studentskim kreditima koje je dodijelila vlada, osobito je pridonijelo rastu prodaje. Osim toga, otkup potraživanja od kolovoza 2012. pridonio je i rastu tvrtke.

U Brazilu, EOS Grupa povećala je udio u jednoj od vodećih brazilskih tvrtki za naplatu potraživanja na 79.3 posto. Prodaja ove tvrtke pala je za 30.7 posto na 31.5 milijuna eura, znatno ispod prošlogodišnje razine. Kao rezultat unutarnje prilagodbe kapaciteta smanjen je broj zaposlenika u Brazilu.

U Aziji, prodaja nije mogla zadovoljiti očekivanja prošle fiskalne godine uslijed pada izvoza te i dalje predstavlja izazov. Prodaja u regiji blago je pala za 11.6 posto na 1.3 milijuna eura.

Fokus na Business Process Outsourcing smatra se važnim za održavanje EOS-ovog uspjeha u budućnosti. Osim toga, cilj Grupe je proširiti svoj asortiman visokokvalitetnih usluga u upravljanju potraživanjima te i na taj način učvrstiti svoju vodeću poziciju na tržištu.

Za više informacija, pogledajte najnovije izdanje godišnjih rezultata 'EOS Insights', koji se može preuzeti na: www.eos-solutions.com/insights. PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox