FOTO: 12. Business cafe – STRAST I BALANS – ostavimo trag iza sebe

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, sponzorstvom SBERBANKE i Vipneta te medijskim pokroviteljstvom Poslovnog savjetnika, u četvrtak 24. siječnja u Movie pubu od 18 do 21 h, održan je 12. Business cafe s temom – Zelena ekonomija.

Cijelu večer ključne riječi bile su balans i strast. Gđa Zdenka Lončar predstavila je prisutnim poduzetnicima po prvi puta detalje novih mjera za poticanje malog poduzetništva.


Gđa Vedrana Likan, aktualna žena godine prema izboru časopisa Zaposlena, direktorica tvrtke Colliers, potpredsjednica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, predsjednica Savjeta za zelenu gradnju i inicijatorica projekta 21 put do uspjeha prva je gošća Business cafe-a koja nije klasična poduzetnica. U svom inspirativnom nastupu istaknula je kako je uspjeh relativna stvar, da je sretna ona žena koja je realizirana, a prisutne je potaknula da hrabro zagrizu i pokušaju realizirati svoje ideje jer život je samo jedan.  

Gđa  Jadranka Boban Pejić, vlasnica Biovege, sinonim zelene ekonomije i društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj dodatno je sve potaknula da ne odustaju kad im je teško, a gđa Đurđica Šimičić, direktorica Turističke zajednice grada Malog Lošinja, zaslužna za brendiranje Lošinja kao otoka vitalnosti, pokazala je svojim primjerom da je poduzetnički duh moguć i u državnoj upravi. Svojom je energijom očarala sve prisutne koji su više od sat vremena nakon programa stajali u redu da je osobno upoznaju. Gđa Šimičić je na pitanje koja je njezina tajna uspjeha odgovorila iskrenost, otvorenost, te da voli i vjeruje ljudima. Na pitanje kako balansira privatno i poslovno, odgovorila je da ne balansira nego živi. Strast s posla donosi kući, a strast iz obitelji prenosi na posao. Sve one koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla ili novih projekata ohrabrila je rečenicom da iza sebe ostave trag, “da ostave autoput, da i iza njih auti mogu ići,” naglašavajući pritom potrebu dijeljenja svog znanja i iskustva mladima bez straha da će nas oni preteći.

Nakon razgovora s gošćama predstavljen je MAMFORCE – program fleksibilnog zapošljavanja i BIOTRENING - program zdravog načina života. U 20-minutnom organiziranom networkingu svi prisutni dobili su zadatak upoznati se sa što više kolega i razmijeniti posjetnice, a osoba koja ih je sakupila najviše Mirjana Mrkić iz tiskare Dugaprint (njih 77) osvojila je glavnu nagradu – BIOCRYSTAL, patentiranu kristalnu podlogu za madrac, svjetsku inovaciju riječke tvrtke Pavletić.


Svi sponzori i medijski pokrovitelj Business Cafe-a orijentirani su svakodnevno ka društveno odgovornom poslovanju, a Vipnet je u lipnju 2012. osvojio prestižnu nagradu Global Telecom Business Award - Energy innovation za projekt implementacije hibridnih baznih stanica koje se napajaju obnovljivim izvorima energije, a za proizvodnju električne energije, uz sunce i vjetar, po prvi puta koriste i gorive članke.


Business cafe predstavlja organizirana druženja malih poduzetnika i onih koji to uskoro planiraju postati s ciljem razmjene informacija, dijeljenja poduzetničkih iskustava, međusobne motivacije i ohrabrivanja na pokretanje vlastitog posla. Više informacija, komentare polaznika i ostalo možete pronaći na www.crobusinesscafe.com (PS/HT)

Idući ,13. Business Cafe održat će se 21.3.2013. u 18 h, u Matisu, a tema su Hrvatski Startupi. 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox