Istraživanje Hendala o stavovima i ponašanju građana u vremenu epidemije COVID-19

Strah građana od zaraze COVID-19 u studenom je bio na najvišoj razini od početka mjerenja, no značajno se smanjuje u prosincu.
Nakon najvišeg straha od zaraze zabilježenog u studenom, zabrinutost zbog zaraze značajno je manji u prosincu (od 48% u studenom na 43% u prosincu).

Nakon kontinuiranog pada zadovoljstvom rada Vlade i mjerodavnih službi u borbi protiv suzbijanja epidemije COVID-19, u prosincu bilježimo blago povećanje zadovoljstva. Većina građana se pridržava izrečenih mjera, dok 4% navodi kako ih se ne pridržava.

Nakon najnižeg zadovoljstva radom Vlade i mjerodavnih u borbi protiv suzbijanja epidemije COVID-19 u studenom, u prosincu bilježimo blago povećanje zadovoljstva: 2,50 na spram 2,44 u studenom (te naspram 2,64 u listopadu, 2,79 u rujnu, 2,87 u kolovozu, 2,94 u srpnju, 3,15 u lipnju, 3,63 u svibnju, 3,75 u travnju i 4,02 ožujku).
Iako je zadovoljstvo radom mjerodavnih službi nisko, ipak se većina građana (njih 86%) pridržava propisanih mjera dok njih 4% navodi kako ih se ne pridržava. U odnosu na listopad, građani se u većoj mjeri drže propisanih mjera (u studenom ih se pridržavalo 84%, a nije pridržavalo 6% građana).
Istraživanje je provedeno na nacionalno reprezentativnom uzorku od 500 građana Hrvatske sredinom prosinca 2020.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox