„L.A.'s Finest“ premijerno u Dubrovniku na New Europe Marketu uz posebne gošće Gabrielle Union i Jessicu Albu

U predivnom ambijentu Caffea Gymnasium, predstavljen je kompletan program za NEM 2019., kao i imena troje holivudskih zvijezda koje će najpopularniji događaj posvećen TV industriji ugostiti u Dubrovniku.


Projekt poput NEM-a od izuzetne je važnosti za TV industriju, ne samo na regionalnoj, već i globalnoj razini, zahvaljujući renomiranosti koju je stekao okupljajući ključne ljude i sve segmente ove industrije na jednome mjestu.

Ove godine NEM se održava po sedmi put od 10. do 13. lipnja u Dubrovniku.

Posebni gosti ovogodišnjeg NEM-a su tri holivudske zvijezde. Jessica Alba i Gabrielle Union stižu na NEM predstaviti novu seriju L.A.s Finest u kojoj tumače glavne uloge. Iza serije stoji Sony Pictures Entertainment koji je odabrao NEM za predstavljanje i veliki, javni screening nove serije. Alan Cumming zvijezda je serije Instinct i još jedan poseban gost kojeg će posjetitelji imati priliku čuti u panel sobi. Seriju Instinct međunarodno distribuira CBS Studios International.

NEM se može pohvaliti s osam zanimljivih panel diskusija u kojima sudjeluju najveći profesionalci svjetske TV industrije. Na panelu „Vrijeme je da razmišljamo lokalno, a djelujemo globalno“ postavlja se pitanje treba li se regija spojiti kako bi bila konkurentna kroz koprodukciju i veći budžet.

Govornici će na panelu „On demand platforme i televizijski kanali – međusobno isključivi ili sjajna kombinacija“ diskutirati o tome zašto Pay TV kanali postaju on demand platforme i obrnuto. O globalnom fenomenu u TV sadržaju pričat će se na panelu pod nazivom „Je li balon od sapunice puknuo ili i dalje raste?“. Svaku od tema, NEM je pomno odabrao kako bi se dotaknuo svih noviteta u industriji.

O najaktualnijim temama razgovarat će visoko pozicionirani i stručni ljudi TV industrije, poput Bhavesha Vaghele, glavnog izvršnog direktora Paywizarda, Salima Mukaddama, generalnog menadžera i potpredsjednika BBC-ja za Srednju i Istočnu Europu, Leventea Málnayja, izvršnog dopredsjednika tvrtke AMC Networks International,

Chrisa Marcicha, ravnatelja HAVC-a te Matthiasa Settelea, generalnog direktora TV Markize.

Jedan od posjetitelja NEM-a jest i uspješan producent Nebojša Taraba (Drugi Plan) koji je upravo na ovom događanju prije nekoliko godina sklopio veliki posao. „Zahvaljujući screeningu serije Novine na NEM-u jedan od vodećih internacionalnih distributera, izraelski Keshet International, kupio je prava na distribuciju serije, a nedugo zatim sklopljen je i posao s Netflixom. Prva je to hrvatska serija na ovom streaming servisu, a dostupna je u 190 država. Upravo zbog ovakvih prilika NEM je TV event koji ne bi smio zaobići nitko iz te industrije“, komentirao je Taraba.

Sanja Božić-Ljubičić, direktorica tvrtke Mediavision koja stoji iza NEM-a vodit će specijalni Q&A-a u panel sobi s Dimitrisom Michalakisom, izvršnim direktorom COSMOTE TV-a i Pavelom Stanchevom, izvršnim direktorom TV2. Najzaslužnija osoba za samo događanje, kratko je komentirala sve postignuto: „Ponosna sam što već sedmu godinu vidim rast u svim segmentima NEM-a te što su naš trud prepoznali najbolji od najboljih ove industrije. Zaista je lijepo svjedočiti ključnim poslovima koji su se dogodili upravo na NEM-u.“

Sedmo izdanje NEM kao i svake godine ima bogat program, osim već sa spomenutim panelima, screeninzima tako i sa prezentacijama koje će ove godine imati ITV i All 3 Media. NEM je poznat, ne samo po novitetima u TV industriji i mogućnostima za nove poslovne prilike, već po izvrsnim networking događajima koji omogućuju nova poslovna poznanstva.

Kompletan program panel sobe, Showrooma i networking događanja za NEM 2019. pogledajte ovdje.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox