Održan 32. Business cafe: Naši su prostori super za život ali fali nam poslovni mentalitet

Najpopularije druženje malih poduzetnika, Business cafe, po 32. puta održano je u Zagrebu, 19. svibnja u 18 h u restoranu Spoon, a neformalno druženje nastavljeno je do kasno u noć, po prvi puta uz besplatan prijenos uživo uz uobičajenih više od 200 gostiju prisutnih.

Glavna gošća je bila Đurđica Vorkapić, poznata modna dizajnerica i  inovatorica, Davorin Štetner, vlasnik Kreator Grupe, predsjednik CRANE-a, Hrvatske Udruge poslovnih anđela te član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Davor Huić, poduzetnik, osnivač Udruge poreznih obveznika Lipa, sada poseban savjetnik za unutarnju politiku Predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića.

Davorin je posebno svojim nastupom oduševio publiku i pritom naglasio  kako je uvijek slijedio svoj instinkt i išao i glavom kroz zid, dok je Đurđica rekla da je naučila živjeti i raditi ovdje.

Nakon razgovora s gostima Kristina Ercegović predstavila je tim koji vodi Business cafe od Ljubljane do Skoplja, zatim je gdja Nadja Skazlić pozvala goste u jedinstven Zaroni u život retreat koji će se krajem lipnja održati na Cresu i Lošinju.

Gdin James Marjan Tomazin, naš gost iz Slovenije pokazao je gostima jednostavne vježbe za smanjenje boli u kralježnici i svima zainteresiranima na licu mjesta odradio tretman za smanjenje boli.

Uz Vervitine sokove gosti su dobili poklone Labuda, Wustenrot stambene štedionice, Nivee, Linea Snelle i Poslovnog savjetnika te Jabuka TV, kao i kolače Anđeli, iz Srbije i espadrile iz kolekcije od gđe Vorkapić, Iz Hrvatske s ljubavlju nastale u suradnji s Borovom.

Dvoje mladih kojima je voditeljica Business cafea Kristina Ercegović mentorica prezentiralo je kratko svoj projekt pred poslovnim anđelom Davorinom Štetnerom, koji im je odmah dao povratnu informaciju o eventualnom ulaganju.

Ovaj je Business cafe po prvi puta pratilo i niz poduzetnika iz svih susjednih zemalja putem besplatnog prijenosa uživo kojeg je osiguraa TV Jabuka, te više od 200 malih poduzetnika iz više gradova Hrvatske i susjednih zemalja, Srbije, Slovenije.

U zadnjih 10-ak dana održani su i Business cafei u Podgorici, Skoplju, Tešnju, Dubrovniku, Krapini i Sarajevu, a uskoro po prvi puta Business cafe kreće u Novom Sadu 31.5. Požegi 7.6., Varaždinu 16.6. te ponovo u Beogradu 29.6. i 7.7. u Zagrebu prije ljetne pauze kad se nastavljaju aktivnosti u Istri i Dalmaciji...

Sa svih strana stižu upiti sa željom da se Business cafe održi u njihovom gradu.

Zašto je to tako? Ušavši u šestu godinu poslovanja Business Café i dalje uspješno šalje dvije poruke: 

1. NISMO SAMI – kad pokrećemo i vodimo vlastiti biznis, svi prolazimo iste uspone i padove

2. MOGUĆE JE USPJETI I SADA I OVDJE na našim prostorima, unatoč svemu i svima, što priče gostiju Business cafe uvijek iznova potvrđuju.

Uz vlastite evente u Zagrebu i Beogradu u Sloveniju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Vojvodinu i ostatak Hrvatske poslovanje je prošireno prodajom licenci. Održano je više od 100 evenata u 6 zemalja, predstavljeno više od 300 poduzetničkih priča, a više od 10 000 posjetitelja sklopili su više od 10 milijuna eura poslova međusobno. PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox