RBA počela koristiti Jenz, hrvatski “Instagram” za djelatnike

Kako bi povezala svoje djelatnike iz cijele Hrvatske, ubrzala protok informacija te osnažila kolege da međusobno dijele iskustva i crtice iz osobnog života, Raiffeisen banka (RBA), jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj, počela je koristiti Jenz, jedinstvenu platformu za interne komunikacije.


Aplikacija Jenz, koju je razvila zagrebačka IT tvrtka Q, svojevrsni je “Instagram” za djelatnike, a karakterizira ju izrazita jednostavnost i intuitivnost, kao i vizualna atraktivnost za razliku od drugih poslovnih komunikacijskih kanala. 

Odlučili smo napraviti hrabar iskorak u trendu suvremene komunikacije i Jenz je bio pun pogodak za našu banku! Željeli smo da se svi bolje upoznajemo i jače povežemo, pogotovo sad kada skoro pola banke radi od doma. Napokon razmjenjujemo informacije i ideje na ležeran, osobniji način, oslobođen od korporativne strukture. Raduje me vidjeti kolege koji opale selfie na druženju poslije posla, poručio je Sven Petrak, iz odjela Komunikacija i održivosti u RBA.

Jenz funkcionira kao moderna, zatvorena društvena mreža koja olakšava i značajno unaprjeđuje informiranje i povezivanje djelatnika. Aplikacija ima nekoliko glavnih funkcionalnosti koje se bave internom komunikacijom i feedback-om poput službenih obavijesti, objava i profila djelatnika, statusa odsutnosti, “Pohvali kolegu”, anonimnog pretinca prijedloga i žalbi te anketa.

Uz RBA, Jenz trenutno koristi niz stranih i domaćih tvrtki, a reakcije klijenata su impresivne. Anonimna anketa među korisnicima Jenza pokazala je kako dvije trećine djelatnika nakon implementacije koristi aplikaciju svaki dan.

Čak 95% djelatnika kaže kako zahvaljujući Jenzu nisu propustili niti jednu važnu informaciju o tvrtki, a 92% njih smatra kako Jenz doprinosu boljitku firme, te bi ju preporučilo drugim kompanijama. Također, čak 98% djelatnika smatra da anoniman “Shoutbox“ doprinosi transparentnijoj internoj komunikaciji, 93% njih osjeća se motiviranije nakon što prime pohvalu od kolege, dok 90% djelatnika misli da im Jenz pomaže da bolje upoznaju svoje kolege. Zavidan je podatak i da se čak trećina djelatnika osjeća motiviranije od kada koriste ovu aplikaciju. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox