Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Diverzifikacija - da ili ne?

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Zainteresirana sam za ulaganja u investicijske fondove i dionice. Da li da odaberem jedan ili više njih? Čula sam za pojam diverzifikacija ulaganja i zanima me što je to točno?
Pitanje je postavio čitatatelj iz Samobora, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Inga Lalić.
Odgovor:
Na naslovnicama novina i portalima neprestano iskaču naslovi poput: „Crobex skočio za...“ ili „dionica „xy“ ostvarila senzacionalan rast“, „pozitivni tjedni pomaci“. Takvi naslovi odaju utisak da vaš novčani uspjeh ovisi o vašoj sposobnosti da kupite prave dionice ili investicijske fondove, a s obzirom da se ne osjećate sposobni za to, žele vam poručiti kako vam je bolje da onda slušate njihove savjete. Tako su mnogi krenuli u avanturu zvanu ulaganje pa su se pokušali na brzinu obogatiti kupnjom razvikanih dionica i hit obveznica, sve u nadi da će steći bogatstvo. Ustvari, svojim su ulaganjima gubili novac isto tako često kao što su ga i dobivali. Uskoro su shvatili da na taj način neće.....(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju prosinac 2012.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox