Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako držati perfekcionizam pod kontrolom?

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Drugi smatraju, a i sam toga svjestan, da sam perfekcionist. To je nešto s čime se borim već 20 godina, kroz cijelu moju profesionalnu i radnu karijeru. Toga sam postao svjestan još i više nedavno, nakon što mi je na to skrenuo pozornost cijeli moji radni tim. To je očito postao problem i za njih, što me nemalo iznenadilo, jer sam mislio da stvar ipak koliko-toliko imam pod kontrolom. Ne znam kako riješiti ovu situaciju, prvenstveno da olakšam sebi, a potom i drugima. Pitanje je postavio čitatelj iz Siska, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Marija Butković.
Odgovor
: Nazvati nekog perfekcionistom danas, trebao bi biti kompliment, ali češće se koristi u potpuno drukčijem smislu. Naime, perfekcionistima danas zovemo ljude koji su toliko tvrdoglavi o svakom, pa i najmanjem detalju u radu, određenom projektu, ali i svakodnevnom životu, i to često nauštrb drugih članova tima da time nerijetko ugrožavaju rezultate i odnose, što rezultira neuspješnom realizacijom samog projekta. Najiritantnija je u cijelom procesu pojava da perfekcionist..... (PS/SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni  2014.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox