Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Opravdani razlozi i zakonski uvjeti kod poslovno uvjetovanog otkaza

Primorani smo za nekolicinu radnika donijeti odluke o poslovno uvjetovanom otkazu, s obzirom da smo izgubili značajan dio korisnika naših usluga. Koje konkretno razloge možemo navesti za otkazivanje ugovora o radu, te koje uvjete moramo ispuniti kako bi nam takav otkaz bio zakonit?


Pitanje je postavio čitatelj T.R. iz Slavonskog Broda, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever

Odgovor: Poslovno uvjetovani otkaz poslodavac može dati radniku sukladno članku 115. Zakona o radu (Narodne novine br. 93/14.), a uz poštivanje odredbi iz članka 121., 122., i 126. Zakona o radu vezano za otkazni rok, najmanje trajanje otkaznog roka i otpremninu. Pri tome, opravdani razlozi za ovakav otkaz mogu biti na strani poslodavca gospodarski, organizacijski ili tehnički razlozi. Najčešći su upravo… (PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju ožujak 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox