SUPERPRODAVAČ (live): Nove prodajne strategije u kriznim vremenima

U organizaciji časopisa Poslovni savjetnik i Tomislava Bekeca

Saša Karlovčan, direktor konzultantske tvrtke Proago, obratio se okupljenima nakon Sandre Mihelčić, direktorice Business Media Grupe. Tema uvodnog predavanja bile su prodajne strategije u kriznim vremenima.

Naglasio je kako informacije koje koje dolaze govore o padu prodaje u svim sektorima, bankarskom, prodaji automobila, računala i pitanje je kako izaći iz krize i pronaći najbolji put.
Proago je u suradnji s Poslovnim savjetnikom napravio istraživanje pod nazivom "Što su uspješne tvrtke promijenile u svom prodajnom pristupu u krizi". Od ukupnog broja ispitanika 16 posto ljudi je reklo da kriza neće proći nikada, što je posebno naglašeno u sektoru marketinga i PR- a gdje je 40 posto ispitanih reklo da kriza neće proći, dok je u sektoru  maloprodaji to reklo 35 posto ispitanih.


Kao posljedica krize ispitanici su rekli kako se pogoršala naplata potraživanja, pao je broj kupaca i ograničene su investicije.


Na pitanje što su radili kako i što uspješnije prebrodili krizi najvećim dijelom odgovori su glasili:-tražili smo nove kupce,
-nove prodajne kanale i
-nova tržišta


Na pitanje što je sa cijenama 40 posto ispitanika je reklo kako su zadržali cijene, dok ih je isto toliki postotak smanjio.
Na pitanje da li planiraju poslovne strategije, 75,5 posto ispitanika je reklo kako planiranju pridaju više pažnje nego prije krize. Kao najveći izazov menageri su naveli donošenje odluka i implementacija poslovnih rješenja brže nego konkurencija.

 

 


 

Autori: Jasmina Kolić, Sonja Jajčević i Maja Jurković

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox