SUPERPRODAVAČ (live): Riječ KRIZA ne smije se spominjati!

U organizaciji časopisa Poslovni savjetnik i Tomislava Bekeca


Nakon uvodnog predavanja Saše Karlovčana, na konferenciji Superprodavač uslijedio je okrugli stol na kojem su sudjelovali Igor Pureta (Grawe), Vesna Pavletić (Pavletić), Saša Karlovčan (Proago), Hrvoje Veselko (VIPnet) te Dejan Fičko (Pevec). Svaki od sudionika prokomentirao je istraživanje iz svog kuta gledanja, iz perspektive svoje kompanije.

 

Hrvoje Veselko prvi se osvrnuo na istraživanje Proaga. Marketing je industrija koja uopće nema prodaju, nema jasnu prodajnu strategiju, oslanja se na kreativu – komentirao je Veselko. Istaknuo je i kako treba biti hrabar i krenuti s direktnom prodajom. Ljude treba poslati na teren, treba izaći na ulicu i razgovarati s kupcima.
Vesna Pavletić smatra kako, u ovo vrijeme krize, treba zasukati rukave i raditi. Osim toga treba investirati u edukaciju i nove tehnologije, koje mogu pridonijeti povećanju prodaje. Pavletić je komentirala kako je i njena firma osjetila recesiju i kako su se suočili s padom prodaje i mogućim otkazima, ali uspješno se nose s njom uz pomoć novih ideja i novih projekata.
Što se tiče osiguranja, kriza ne postoji, navodi Igor Pureta iz Grawe osiguranja. Osiguranja imaju uspješne rezultate, a iste očekuju i u budućnosti.
Dejan Fičko, koji dolazi iz grupe Pevec, je opisao kako se bori s krizom u tvrtki koja je u stečaju. Jačali smo distributivne kanale, i ulagali u promociju. Svaku krizu treba gledati kao izazov i mogućnost da napravimo nešto pozitivno. Kriza neće potrajati zauvijek, ali trajati će neko vrijeme i treba se pripremiti za novi uzlet – komentirao je Fičko.

Zaključak sudionika zapravo je da je riječ "kriza" u poslovanju i u kontaktu sa zaposlenicima najbolje ne spominjati. Sama savjesnost krize jedino može negativno utjecati na rad i stvarati nepotreban pesimizam. U Vipnetu ta je riječ već u startu zabranjena, tvrdi Hrvoje Veselko. Ista je situacija prisutna i u tvrtki Pavletić, rekla je vlasnica tvrtke Vesna Pavletić. Bitno je imati vjere u sebe i u prodaju - dodala je.

 

Stvaranje top performera

 

Okrugli stol dotaknuo je i pitanje kvalitete zaposlenika te edukacije i usavršavanja prodajnog osoblja tj. stvaranja tzv. top performera. Saša Karlovčan osvrnuo se na problem implementacije znanja, odnosno nedostatak implementacije svih znanja i sposobnosti, u praksi. Menadžeri nisu dovoljno jaki boriti se sa situacijom u kojoj smo se našli. Ljudi koji imaju ispravne stavove, lako će usvojiti određene kompetencije nužne za preživljavanje - dodaje.
Optimizam i kompetencija, stavovi su na koje naglasak stavlja Dejan Fičko. Superprodavač ima emotivan stav prema poslu, mora živjeti svoj proizvod - savjetuje pak Igor Pureta.

 

Autori: Sonja Jajčević, Jasmina Kolić i Maja Jurković

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox