U Skopju predstavljena turistička ponuda Zagreba

Turistička zajednica grada Zagreba u Skopju je raznovrsnim i efektnim programom predstavila turističku i kulturno-zabavnu ponudu glavnog grada Hrvatske.

Turistička zajednica Zagreba predstavljanje je organizirala u suradnji s Croatia Airlinesom i hrvatskim veleposlanstvom u Makedoniji, a turistička ponuda Zagreba predstavljena je uz ostalo i filmskim prikazom glavnih znamenitosti, povijesnih rariteta i kulturno-zabavnog života Zagreba, prikazan je film o istaknutim Makedoncima koji žive i djeluju u Zagrebu, a u glazbenom je dijelu programa nastupila violončelistica Ana Rucner.

U nazočnosti gradonačelnika Skopja Koce Trajanovskog, predstavnika makedonske vlade i parlamenta, gospodarstvenika, turističkih radnika i novinara, hrvatski veleposlanik u Makedoniji Ivan Kujundjžić pozdravio je skup i izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom između Hrvatske i Makedonija, posebno između Zagreba i Skopja.

Predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević istaknula je kako je prošle i u prvih šest mjeseci ove godine Zagreb posjetilo 17 tisuća turista iz Makedonije.

Predstavnici hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika istaknuli su da je Croatia Airlanes na makedonskom tržištu prisutna od 1994. godine, a uz sadašnje redovne linije, najavili su i skoro uvođenje vikend linije između Zagreba i Skopja. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox