Uspješno održan 21. Business Café

Preko stotinjak poduzetnika i onih koji to tek planiraju postati okupilo se na 21. Business Caféu u organizaciji tvrtke Zaokret. Budući je start up trenutno jedno od najpopularnijih pojmova u hrvatskom gospodarstvu, tema druženja poduzetnika bila je upravo ta: Što je poduzetnik bez start up-a?

Na veliko zadovoljstvo okupljenih poduzetnika, na druženju Business Caféa sudjelovao je Darko Liović, predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) koji je tom prigodom prezentirao instrumente financiranja HAMAG-BICRO-a namijenjene start up poduzetnicima.

Između ostaloga govorio je o činjenici kako je start up projektima teško doći do kapitala u poslovnim bankama, te je HAMAG-BICRO osmislio koristan instrument u okviru jamstvenog programa EU početnik - pismo namjere s kojim smo poduzetnicima početnicima olakšali postupak prijave.

U zaključku svog obraćanja najavio je da će sljedeće godine poduzetnicima biti na raspolaganju deset puta više sredstava iz strukturnih fondova u odnosu na Poduzetnički impuls, čime će se udovoljiti velikom interesu poduzetnika za bespovratne potpore.

Prezentirajući svoje start up iskustvo poduzetnicima su se obratili Stevica Kuharski koji je prezentirao kako je razvio mobilnu aplikaciju i prodao udio tvrtke bugarskom fondu, Krešimir Dvorski i Ante Gustin s uspješnom poslovnom pričom o tvrtci Nextbike te Iva Šamanić Jureša koja je predstavila udoban jastuk za sjedenje kao idejno rješenje utemeljeno na činjenici da dulje sjedimo nego spavamo.

Nakon zabavne interaktivne društvene igre WEE PARTY kroz koju su se gosti međusobno upoznali, uslijedilo je neformalno druženje sudionika s poduzetnicima. (LP)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox