WinDays11 Business konferencija: Rast i razvoj poslovanja s naglaskom na moderne tehnologije

Microsoftova WinDays11 Business konferencija, koja je jučer u Rovinju okupila vodeće poslovne ljude Hrvatske i regije, posvećena je temama rasta i razvoja poslovanja, njegova regionalnog i globalnog širenja te uloge modernih tehnologija u ostvarivanju konkurentskih prednosti.

 

Sudionicima konferencije na poslijepodnevnoj svečanosti otvaranja putem video linka obratio se i pokrovitelj manifestacije, predsjednik Republike Ivo Josipović koji je istaknuo kako je informatika u posljednjih nekoliko desetljeća postala temelj svake aktivnosti - tehnološke, poslovne, ali i društvene.

Pred nama je puno izazova, a jedan od prvih zadataka je prijeko potrebno povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstvo. Upravo IT industrija ima sve karakteristike dovoljne da postane predvodnik razvoja, poručio je predsjednik. Europska unija kroz strateški dokument svoje djelovanje usmjerava prema stvaranju jedinstvenog digitalnog tržišta. To znači da se i mi u Hrvatskoj moramo već danas pripremiti za te izazove - zaključio je Josipović.

Nacionalni prioriteti

Direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković istaknuo je kako su ovogodišnju WinDays11 Business konferenciju posvetili temama za koje vjeruju da su povezane s nacionalnim prioritetima, kao što su konkurentnost i otvaranje novih radnih mjesta, investicije i razvoj talenata te širenje na regionalnim i globalnim tržištima.
Trenutno se nalazimo pred jednim od najvećih izazova moderne Hrvatske. S jedne strane smo pred ulaskom u EU, i samo će o nama ovisiti koliko ćemo uspjeti iskoristiti prednosti koje nam Unija pruža, a s druge strane smo jedna od zemalja koje se najteže oporavljaju u sadašnjim kriznim vremenima, kazao je Vidaković.

Predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić u svom je obraćanju sudionicima istaknuo kako se ova konferencija održava u trenutku u kojem je prema relevantnim podacima konkurentnost Hrvatske u svojevrsnoj stagnaciji te je zato još važnija.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić istaknuo je kako ulaganja državne uprave u informatizaciju, unatoč krizi, nastavljaju rast. Naveo je kako će do 2014. godine državna uprava u IT sektor uložiti tri milijarde kuna, više nego ikada do sada. To samo govori kako ulaganje u IT sektor za Vladu nije ni trošak niti prazno obećanje - naglasio je Lučić dodavši kako je IT sektor nezaobilazna komponenta gospodarskog uspjeha suvremene države, a kada je hrvatsko gospodarstvo u pitanju, i jedan od ključnih i najboljih sektora. Stoga će Vlada, kako je rekao, i dalje spremno ulagati u njegov razvoj. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox