Zelene inicijative dobile novu platformu – GREEN.HR

Hrvatska je od danas bogatija za novu, zelenu platformu. Dok Europska unija u strateškim planovima naglašava kako je budućnost u zelenom gospodarstvu i društvima koji će koncept održivosti promicati u svim aspektima života i poslovanja, na domaćem terenu zelene su inicijative dobile novu platformu – GREEN.HR. Kampanja koja je ovih dana privukla pažnju javnosti s upečatljivom porukom Okreni novi list, najavila je lansiranje platforme koja će na jednom mjestu ponuditi relevantne informacije o zelenom načinu života. Ako ste se ikad pitali gdje i kako zbrinuti stare elektroničke uređaje, kako najefikasnije upravljati potrošnjom energije ili jednostavno kako uvesti „male zelene“ navike u svom kućanstvu, ovdje ćete pronaći sve informacije.

GREEN.HR predstavlja sveobuhvatnu platformu, koja svoje djelovanje započinje online putem medijske platforme, a uskoro će se nastaviti nizom offline aktivnosti i projekata, koji za cilj imaju afirmaciju tema iz područja ekologije, održivosti te zelenih izbora bilo da je u pitanju odabir hrane, energenata, automobila, odjeće i kozmetike. Uz korisne informacije koje zasad možete pronaći na webu, GREEN.HR nakon krize, uzrokovane pandemijom koja je pogodila cijeli svijet, planira svim zainteresiranima ponuditi jednostavne alternative. Radionice, edukacije i praktični primjeri pod vodstvom vrhunskih stručnjaka svim će zainteresiranima dati odgovore na brojna pitanja kao što su kako napraviti vrt na vlastitoj terasi, što izabrati - električni ili hibridni automobil, na koji način uštedjeti na računima za struju, kako reciklirati odjeću i brojne druge teme koje za cilj imaju poboljšati kvalitetu života u skladu s održivim principima. Kriza je prilika! U protekla dva mjeseca ovu smo izjavi imali često priliku čuti. Prilika za predah, prilika za novi početak, prilika za promjene. Upravo zato GREEN.HR poziva sve inicijative, organizacije, tvrtke ili pojedince koji se bave temama zelenog gospodarstva i održivog poslovanja da se priključe sa svojim pričama, ekološkim akcijama, održivim proizvodima i uslugama jer GREEN.HR želi okupiti, podržati i promovirati lokalne proizvođače, inovatore, start up kompanije.

Ova zelena priča dolazi iz radionice RED agencije koja je zaslužna za neke od najznačajnijih događaja u Hrvatskoj. Vlasnik i osnivač Vinko Filipić nakon niza uspješnih projekata iza sebe, na ideju o pokretanju GREEN.HR branda došao je zahvaljujući činjenici da ovakva platforma nedostaje na našem tržištu.

U posljednje vrijeme, a pogotovo u vrijeme Covid krize koja je započela prvenstveno kao zdravstveni problem, postalo je jasno da većina ljudi želi živjeti kvalitetnije, da žele više balansa između posla i obitelji te da žele više vremena provoditi u prirodi. Važno je posvetiti se, ne samo vlastitom zdravlju, nego i zdravlju okoline. Ono što nedostaje je mjesto na kojem možete jednostavno pronaći odgovore na brojna pitanja i korisne informacije. Važno je dati primjer kako se stvari mogu mijenjati malim koracima i uz minimalne napore. Naša je želja da na jednostavan i edukativan način ponudimo sadržaje i projekte, koji će doprinijeti zelenoj i kvalitetnijoj budućnosti našeg društva “, izjavio je Vinko Filipić povodom lansiranja GREEN.HR platforme. (ps/sm)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt za medije:

Romana Dugandžija

public relations manager

 

RED agencija

romana.dugandzija@redagencija.hr

www.redagencija.hr

www.green.hr

+385 99 238 2258

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox