KRISTINA ERCEGOVIĆ: Što dalje? Nova postignuća ili ispunjenje

Nekidan sam opet držala radionicu kako prodati firmu, a inače najpopularnija edukacija slične polazne točke koju vodim je Bildanje biznisa odnosno kako izgraditi biznis bez da putem izgorimo.


I tako, smijali su se meni kolege unazad godinu i više dana kad sam definirala svog idealnog klijenta – bogat, a nesretan poduzetnik (u smislu, fali mu ono nešto, onaj osjećaj praznine i ispunjenosti... kad smislenost onog što i kako radimo postaje upitna) no sve ih je više takvih koji mi to priznaju.

Mislim, ja oduvijek znam da ih ima, samo da bi bili moji klijenti moraju to sebi priznati… pa meni hehe.

I da, pogađate sve je manje onih koji se smiju mojoj definiciji klijenta.

O čemu se radi?

U poduzetništvo krenemo s nadom da ćemo konačno biti sami svoj gazda, imati više vremena za sebe, birati kad i koliko i s kime radimo i tako.. onda se zapletemo u posao, radimo više nego ikad, od jutra do sutra, prekasno i krivo zapošljavamo, premalo delegiramo, gasimo vatru umjesto da gradimo sistem, jer mi znamo sve najbolje, katica za sve u nama je ipak veliki perfekcionist, zar ne… i tako radeći U operativi do grla a ne NA biznisu, izgorimo.. i svega nam je dosta… i hoćemo prodati firmu….

 

A može pametnije, ne mora više.

I onda dođe pitanje u glavi ŠTO SADA ili ako smo imali sreće i prodali firmu slično pitanje ŠTO DALJE.

Istraživanja kažu da ono što nas čini sretnima je
1. SMISLEN RAD i
2. ISPUNJAVAJUĆI ODNOSI

To je to, ne pare, ne slava, ne to do lista, ne sve ono što si mislimo da da, samo još kad ovo riješimo… ćemo biti sretni… pa jurcamo okolo.

I zato ono na čemu ima smisla raditi je na TRANSFORMACIJI svog biznisa, da on bude SMISLEN, da mu jedina svrha nije samo PROFIT, već i UTJECAJ – RADOST nama i DOBROBIT svih nas i oko nas i cijelog društva. E takvi će nas biznisi već ispuniti onako istinski iznutra. I ne samo nas.

 

Istovremeno, transformacijom sebe, moći ćemo ostvariti kvalitetnije odnose sa sobom i drugima koji će nas također ispuniti i to je onda to. Kvaliteta života, zadovoljstvo, mir, ispunjenost naspram ganjanja još jednog postignuća.

 

Razlika možda neće biti vidljiva na van, no Vi ćete znati iznutra. I to će biti dovoljno. Izbor je na Vama.

 

Photo by Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox