Svečanost otvorenja likovnih radova ukrajinske umjetnice Tetiane Maslyk pod nazivom "Vantablack"

09/11/2023

Svečanost otvorenja izložbe likovnih radova ukrajinske umjetnice Tetiane Maslyk pod nazivom "Vantablack" održat će se 10. studenog 2023. godine u Galeriji Kristofora Stankovića, Stara gradska vijećnica, Gradska skupština Grada Zagreba, na adresi Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, Zagreb, s početkom u 19:00 sati.


Program otvorenja izložbe obuhvaća predstavljanje umjetničkog stvaralaštva umjetnice Tetiane Maslyk od strane hrvatskog akademskog slikara i publicista Antuna Mateša, kao i izravno predstavljanje umjetnice nazočnima. Ukrajinska zajednica Grada Zagreba također će pružiti izvanredan doprinos večeri s umjetničkim glazbeno kazališnim programom koji će uključivati vokalni ansambl "Tory" i izvedbu dramske umjetnice i redateljice Tatjane Kučma Mikac, uz voditeljicu Lidiju Puđak, pjesnikinju i književnicu.

Ovo će sigurno biti izvanredan događaj koji će dodatno obogatiti kulturnu scenu u Zagrebu i promicati razumijevanje i suradnju među različitim zajednicama. Isto tako, izložba je podržana od strane Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo, što svakako svjedoči o važnosti ovog događaja te je potvrđen i dolazak izaslanika Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox