10 načina kako pokazati zaposlenicima da ih cijenite

08/05/2014

10 načina kako pokazati zaposlenicima da ih cijenite često je ono najjednostavnije, najteže napraviti. Većina managera misli da je važno da se njihovi ljudi osjećaju vrijednima i spremna je ponavljati u beskonačnost kako su njihovi zaposlenici ključan resurs svoje konkurentnosti. Ipak, veliki broj managera ostaje šokiranim kada spozna da program „Zaposlenik mjeseca“ ne daje gotovo nikakve pozitivne rezultate ili barem ne onakve kakve su očekivali. Činjenica je kako veliki broj zaposlenika nije nimalo entuzijastiČan oko same nagrade. Često se ovakvi selekcijski procesi tumače kao oblik favorizma i mogu biti kontraproduktivni.

Čini se kao jednostavan koncept – stvoriti organizacijsku kulturu unutar koje će se zaposlenici osjećati uvaženima, te će samim time više raditi i biti lojalniji. Prema nedavnoj studiji koju su proveli International Associationof Administrative Professionals and OfficeTeam često se dogada da su želje zaposlenikai managera nepovezane, ponekad i suprotstavljene.

Što je razlog tome? Manageri koji su odgovarali na pitanja iz upitnika stavili su promociju i novčane bonuse kaodva ključna oblika motivacije, medutim zaposlenici su stavili jednostavno „hvala“ na prvo mjesto, dok je na drugom mjestu bila spoznaja njihovih nadređenih kako su obavili dobar posao. PS/S.P.


 

 

Naslov članka: 
Autor: doc.dr.sc. Mislav Ante Omazić

Izvor: Poslovni savjetnik br.62, str. 132-134

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox