13. Business cafe: Start–up – Tko (uopće) želi biti poduzetnik u Hrvatskoj?

25/03/2013

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, sponzorstvom SBERBANK-e i Vipneta te medijskim pokroviteljstvom Poslovnog savjetnika, u četvrtak 21. ožujka 2013. u Matis lounge baru od 18 do 21 h, održan je 13. Business cafe s temom "Tko (uopće) želi biti poduzetnik u Hrvatskoj?".

 

Dario Palčić prezentirao je na koji način SBERBANK svojim novim proizvodima i uslugama potiče start-upove te razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Danijela Čavlović objasnila je kako je, nakon gubitka posla, pokrenula i franšizom širi prvi Bed and Breakfast u Zagrebu, www.studio-kairos.com; dok je 12-godišnja Josephine Ida Zec, koja je osvojila treće mjesto za ŽSEM start-up vikendu, objasnila svoj projekt www.animingles.com

Modna dizajnerica Katarina Džale govorila je o pokretanju nove linije sportske odjeće za svjetsko tržište pod nazivom Kate Almighty, a s njom je bila i njezino zaštitno lice poznata pjevačica Ivana Banfić, i sama poduzetnica, inicijatorica fitness i beauty ljetnog kampa.

Svi su kao ključan sastojak za uspjeh naglasili strast te su prisutne ohrabrili da pokrenu vlastiti posao. Ukazano je i na mogućnost otvaranja poduzeća u inozemstvu radi bolje percepcije tvrtke te većeg prometa uslijed toga, kao i problematika administracije koju poduzetnici među sobom nazivaju FTJP – “fali ti još jedan papir” sindrom.

Poklon 15 partnera – ključ u ruke za uspješan start

Nakon razgovora s gostima od 18 do 19 h, svi prisutni poduzetnici međusobno su se upoznali uz pomoć 10-ak moderatora te nastavili druženje u neformalnoj atmosferi, a zahvaljujući nizu partnera i prijatelja Business Cafe-a sretan dobitnik osvojio je BOGATU NAGRADU - sve za početak i ostvarenje svoje poslovne ideje - individualno savjetovanje - Sam svoj gazda - od ideje do realizacije (Zaokret), usluga otvaranja d.o.o.-a (Org biro), 6 mjeseci besplatnog vođenja knjigovodstva (Knjigovodstveni ured Leko), izrada profesionalnog portreta (Božidar Babić), jedna kombinacija poslovne odjeće (Katarina Džale), usluge savjetovanja za gerila marketing (Kreativna Vjeverica), individualno savjetovanje o osobnom marketingu, prodajnim i prezentacijskim vještinama (Ciceron), izrada korporativne web stranice i logotipa (Manifest media), individualno savjetovanje kako zaposliti i otpustiti ljude (Futura edukacija), godišnja pretplata na časopis Poslovni savjetnik, izrada 200 prvih posjetnica, 500 memoranduma i 200 koverti (tiskara Dugaprint), individualno savjetovanje o osnovama PR-a (Abrakadabra) te jedna kotizaciju za seminar o raznim sitnicama koje obično ne znamo kad krećemo u biznis (Opulento), kao i otvaranje i 6- mjesečno vođenje žiro računa u SBERBANK i Sony Xperia J mobilni telefon, poklon Vipneta.

Poduzetnici su ovaj puta mogli povesti i svoju djecu u dobi 10 do 16 godina. Business cafe predstavlja organizirana druženja malih poduzetnika i onih koji to uskoro planiraju postati s ciljem razmjene informacija, dijeljenja poduzetničkih iskustava, međusobne motivacije i ohrabrivanja na pokretanje vlastitog posla.

Business cafe se održava već dvije godine u Zagrebu, a uskoro počinje i u Rijeci, 22.5.2013. gdje će gost biti Andrija Čolak, suvlasnik Surf And Fries-a te Zadru, Sarajevu i Beogradu. Više informacija, komentare polaznika i ostalo možete pronaći na www.crobusinesscafe.com (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox