13 savjeta za uspjeh u poduzetništvu

15/03/2018

Poduzetnički način razmišljanja. Ne samo poduzetništvo u vidu poslovne odluke, već poduzetnički način razmišljanja i djelovanja. Nije bitno jeste li vrtlar, liječnik, učitelj ili poslovni čovjek. U kojoj se god situaciji nalazili, poduzetnički način razmišljanja odvest će vas na višu razinu, a naposljetku će vas pratiti i cijela nacija.


S obzirom na naše povijesno okruženje i gospodarstvo, čini se kako zapravo ne treba­mo poduzetničke vještine. Vremena su se pro­mijenila, a potreba za njima postaje sve izra­ženija. Ako si uzmete malo vremena da biste razmisliti o tome, uskoro ćete shvatiti da što više poduzetničkih vještina imate, to bolje po­slovne i privatne rezultate postižete. Da, čini se to kao drastična promjena - jedina moguća.

Što su poduzetničke vještine?

Biti kreativan, usmjeren prema cilju, ak­tivan, pun energije, u neprestanoj potrazi za rješenjima, samoinicijativan, jedinstven, ko­munikativan, neustrašiv, sklon timskom radu, poznavati način na koji se možemo predstavi­ti, vjerovati u svoj potencijal, imati snage uči­niti nešto potpuno drugačije i novo… Sve to i još puno više. Je li teško naučiti poduzetničke vještine? Zapravo, ne. Vjerujem da se rađamo s velikim brojem njih. Pogledajte samo našu djecu. Svi imaju velik broj vještina koje smo spomenuli. Sve što mi moramo učiniti jest po­novno ih otkriti! Iz tog razloga smatram kako je poduzetnički način razmišljanja i djelovanja urođena sposobnost. Samo se trebate ohrabri­ti upotrijebiti ih. Ljudi koji danas upošljavaju ovakav način razmišljanja i djelovanja općeni­to su uspješniji i sretniji.

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: Petra Škarja
Izvor: Poslovni savjetnik

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox