HGK: Zlato i regionalni trofej za hrvatska vina u Londonu

17/05/2011

Hrvatska su vina dobila 40 medalja i 25 preporuka na danas dodijeljenim "Decanter World Wine Awards 2011.", nagradama najpoznatijeg stručnog vinskog časopisa Decanter u sklopu London Wine Fair-a, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

 

Najprestižniju nagradu "Regionalni trofej" dobila je ledena berba Bodren Bodren, a zlatnu medalju Krauthaker graševina izborna berba prosušenih bobica, navodi se u priopćenju.

 

Po podacima HGK, srebrnu medalju dobilo je 11 hrvatskih vina, a njih 27 brončanu

Hrvatski vinari i ove godine dokazuju da Hrvatska ima potencijala biti upisana na svjetsku vinsku kartu. Decanterove nagrade, kojih je za 11 više nego prošle godine, potvrđuju status Hrvatske kao zemlje vrhunskih vina. Iz godine u godinu kvaliteta naših vina je sve bolja, a svjetska javnost i profesionalci to prepoznaju. I dalje intenzivno moramo raditi na brendiranju i tada s pravom možemo očekivati da ćemo postati ravnopravan član društva elitnih svjetskih vinskih zemalja - ističe pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK Rajko Ružička.

London Wine Fair vodeći je međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji i vodeći svjetski proizvođači i distributeri, a izlagači prezentiraju kompletan pregled svjetskog tržišta. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox