A "nevini": Poslodavci se boje istraga i zato blokiraju rad

07/03/2011

Premijerka Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca te najavila da će pokušati dogovoriti njihov sastanak s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Oni se navodno boje istraga DORH-a, zbog čega su blokirali brojne odluke u poduzećima, piše novilist.hr.

 

Kosorova ističe da je Vlada za borbu protiv korupcije i nultu stopu tolerancije prema njoj te poziva naše poslodavce da rade svoj posao u skladu s propisima i onda neće biti problema. Što se tiče onih koji ne plaćaju porez i ne ispunjavaju svoje obveze, premijerka je najavila da će se izaći s nekim zakonskim rješenjima kako bi se problem riješio, ali nije precizirala znači li to i kaznenu odgovornost poslodavaca koji radnicima duguju plaće. HUP pak ističe da nema popis poslodavaca koji ne plaćaju svoje radnike, već da to ima Vlada.

Osim ovog straha, poslodavci imaju još jedan i to cijena energenata, prvenstveno plina. Predsjednik HUP-a Siniša Ergović tvrdi da oni traže samo istu tržišna cijena tog energenta kakva je i u ostatku regije. Predstavnici poslodavaca sutra bi se trebali sastati sa čelništvom HEP-a između ostalog i zbog upotrebe solarne energije.

I dok se oni tako boje da ih DORH ne bi "pročešljao", mi se po prvi puta slažemo s premijerkom: U čemu je problem? Ako ste sve radili po zakonu, nemate se čega bojati. Samo krivci imaju razloga biti protiv istrage. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: www.vlada.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox