Violeta otvara nova radna mjesta u Sv. Heleni

20/04/2011

 U Svetoj Heleni pored Zagreba otvorena je nova tvornica higijenskih proizvoda tvrtke Violeta, jednog od najuspješnijih regionalnih brendova u proizvodnji dječjih pelena, higijenskih uložaka, vlažnih maramica, toaletnog papira, kuhinjskih ručnika i salveta.  Vrijednost investicije iznosi 12 milijuna eura.

 

Novi proizvodni pogon  veličine 6000 m² započeo je s radom odmah nakon svečanog otvorenja prigodom kojeg su vrpcu prerezali Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović i Predsjednik Uprave Violete Petar Ćorluka. Na otvaranju je uz 300-tinjak uzvanika prisustvovao i velik broj hrvatskih gospodarstvenika te osoba iz društvenog i političkog života Hrvatske.

Veliki planovi

Nova tvornica Violete nastala je kao rezultat kontinuiranog unapređenja postojećih i razvoja novih Violetinih proizvoda što je zahtijevalo brz rast i razvoj ovog brenda, a time i potrebu za dodatnim širenjem i novim kapacitetima u regionalnom području. Izgradnja nove tvornice u Sv. Heleni započela je u lipnju prošle godine te su u njoj za sada zaposlene 53 osobe, iako će se,  shodno postavljenim planovima, u periodu od iduće dvije godine broj zaposlenih povećati dvostruko, dok je u dužem periodu, od oko četiri godine, plan da Violeta u Sv. Heleni zaposli oko 200 osoba. U prvoj fazi Violeta će u Sv. Heleni proizvoditi higijenske proizvode, toaletni papir i kuhinjske ručnike s naglaskom na novi podbrend kuhinjskih ručnika Teta Violeta. U budućnosti u planu su i nove investicije u proizvodnji dječjih pelena, higijenskih uložaka i vlažnih maramica.

Kapaciteti nove tvornice u Sv. Heleni mogu odgovoriti hrvatskim potrebama i potrebama  zemalja u regiji za asortimanom toaletnog papira i kuhinjskih ručnika, pa tako već od svibnja kreće izvoz proizvoda za Sloveniju, pa su tako za sada dogovorene i narudžbe sa dva velika i dva manja maloprodajna trgovačka lanca u Sloveniji.

O kapacitetu nove tvornice u Svetoj Heleni dovoljno govori i podatak da ona dnevno može proizvesti  620 kilometara toaletnog papira, te oko 34 000 rolica papira dnevno. Svaki Violetin proizvod podliježe strogoj kontroli kvalitete i visokim higijenskim zahtjevima kupaca, o čemu svjedoči i brojka od 50 milijuna prodanih Violetinih proizvoda godišnje.

Grupacija Violeta svoj put do uspjeha vidi u postavljanju novih standarda u proizvodnji higijenskih proizvoda, neprestanom osluškivanju tržišta i njenom prilagođavanju. Na taj način Violeta ostvaruje zavidne rezultate u regiji, kao i na zahtjevnom tržištu Europske Unije - izjavio je prigodom otvaranja Predsjednik Uprave Violete Petar Ćorluka. Naglasio je pritom također da su glavne prednosti Violete domaća proizvodnja, vrhunska tehnologija, kvalitetni proizvodi, vlastita distribucija i konkurentne cijene. Očekujemo da će 50% proizvodnje u Sv. Heleni biti plasirano i na tržišta Slovenije, Mađarske i Austrije. Današnjim otvaranjem ovog objekta ostvarujemo dio dugogodišnjeg strateškog cilja, postati regionalni lider u proizvodnji higijenskih proizvoda. Po istraživanju nekih neovisnih agencija to smo već postigli -  zaključio je Ćorluka.

Događanje je održano u organizaciji agencije Quantum Media iz Zagreba. (PS/MJ)

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox