worig proglašen najperspektivnijim hrvatskim fintech start-upom Elevator Lab Challenge natjecanja

02/09/2019

Na održanom Elevator Lab Challenge natjecanju u Zagrebu, u organizaciji Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), worig je proglašen najboljim te najperspektivnijim FinTech start-upom u Hrvatskoj, te su osnivači woriga – Nino i Deni Čosić – na svečanoj prezentaciji najboljih hrvatskih start-upa preuzeli glavnu nagradu u iznosu od 5.000,00 EUR. 


Na natjecanju je sudjelovalo ukupno sedam FinTech start-up poduzeća, koji su prezentirali svoje ideje i rješenja iz područja financijskih tehnologija pred stručnim žirijem, koji ih je ocjenjivao u kategorijama inovativnosti, originalnosti proizvoda i/ili usluge, aplikabilnosti te jedinstvenosti, odnosno originalnosti ideje.

Sedam najboljih hrvatskih fintech startupa, koji su prošli inicijalnu selekciju Raiffeisen banke, pred stručnim žirijem i posjetiteljima su se svojim idejama natjecali za novčanu nagradu od 5.000,00 EUR te plasman na regionalno finale Elevator Lab Challengea, kao i priliku za plasman na polufinale natjecanja, koje će se održati u Beču. 

Ostali timovi ovog regionalnog Elevator Lab Challenge natjecanja bili su: Identyum, Yottabyte, Volo, Afinitos, AMPnet i Electrocoin​, te su svoja inovativna rješenja iz financijske industrije predstavili pred stručnim žirijem kojeg su činili: ​Michael Georg Müller (predsjednik Uprave RBA), ​Miljenko Graovac (direktor Digitalnih proizvoda RBA), Izet Ždralović (suosnivač Microblinka), ​Ivan Brezak Brkan (osnivač portala Netokracija), te ​Nikola Kapraljević (COO Infinuma).

Prilikom proglašenja pobjednika natjecanja, ​Michael Müller je izjavio: „RBA u FinTech zajednici vidi svoje partnere, a ne samo konkurenciju, te mijenjamo način na koji i interno adresiramo sve izazove, primjenjujući moderne metode agilnog razvoja i Design Thinkinga, dok fokus stavljamo na korisničko iskustvo. Vjerujem da je o Elevator Lab Challenge prilika ne samo nama, već i prepoznatim start-upima, da svojim idejama daju vjetar u leđa. Naime, najbolji i najinovativniji start-upi imaju priliku svoje ideje prezentirati ali i implementirati u sustav poput Raiffeisen Bank Internationala (RBI), te na taj način svoje usluge ili proizvode ponuditi mreži od više od 16 milijuna klijenata s kojima RBI radi na prostoru središnje i istočne Europe. Čestitam još jednom svim natjecateljima na njihovoj ustrajnosti, idejama i originalnosti, te im želim puno uspjeha u daljnjem poslovanju. Naravno, pobjednik može biti samo jedan, te se veselim što ćemo imati priliku pratiti upravo worig u njihovom daljnjem radu i razvoju“, zaključio je Müller.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox