Studentima IGBS-a Zagreb otvoren pristup najvećoj mreži diplomiranih studenata u svijetu

02/10/2012

Međunarodna diplomska škola za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb) od ove godine svim studentima omogućava stjecanje dviju diploma – diplome specijalista poslovnog upravljanja IGBS-a Zagreb, usklađenu prema bolonjskom procesu, te svjetski priznate američke diplome magistra znanosti (MSc) iz strateškog menadžmenta Kelley School of Business sa Sveučilišta u Indiani. Dvadeset novih polaznika IGBS-a Zagreb tako će, po prvi put i na jedinom programu takve vrste u Europi, steći diplomu ugledne američke poslovne škole i postati dio najveće mreže diplomiranih studenata u svijetu.

Završetkom dvojnog M.B.A./M.Sc. studija iz Strateškog menadžmenta studenti će, uz diplomu IGBS-a Zagreb, steći i diplomu Kelley School of Business, što je velika potvrda kvalitete nastave i izuzetna prilika da naši studenti dobiju i svjetski priznatu američku diplomu. Trenutno zaprimamo posljednje prijave pa pozivam sve zainteresirane studente da nam se pridruže i iskoriste ovu odličnu pogodnost, izjavio je dr.sc. Zlatan Fröhlich, dekan IGBS-a Zagreb.

Ujedno je istaknuo zadovoljstvo činjenicom kako je IGBS Zagreb postao jedina poslovna škola na području Europe na kojoj se može steći dvojna diploma Kelley School of Business koja ima bogato iskustvo u međunarodnoj akademskoj suradnji i razmjeni studenata i profesora u cijelom svijetu. 

Predavanja na novom dvojnom MBA/M.Sc. programu iz Strateškog menadžmenta počinju 29. listopada, a prijave se zaprimaju do 19. listopada. Studenti će biti upisani u obje škole, a završetkom programa steći će dvije diplome: diplomu IGBS-a Zagreb i diplomu Kelley School of Business sa Sveučilišta u Indiani, jedne od najboljih 20 poslovnih škola u SAD-u prema rangiranju časopisa Bloomberg Business Week, koja posjeduje i prestižnu akreditaciju AACSB International. Dvadesetak studenata s IGBS-a Zagreb tako će se pridružiti mreži od gotovo 100.000 Kelley alumnija iz više od stotinu zemalja, koji čine najveću asocijaciju takve vrste u svijetu.

Posao na vodećim menadžerskim pozicijama

Uz temeljna znanja i vještine poslovnog upravljanja, polaznici novog programa usavršit će vještinu rješavanja problema i analitičke vještine te steći dublje poznavanje korporativnog terena. Program je posebno namijenjen menadžerima koji traže specijalizaciju u području strateškog nadzora i korporativnog strateškog planiranja. Prvi predmet u rasporedu, Strateški menadžment, predavat će profesorica Patricia McDougall s Kelley School of Business, koja na IGBS Zagreb dolazi po treći put te je izrazila veliko zadovoljstvo što može otvoriti predavanja na novom dvojnom programu.

Stotinjak bivših studenata IGBS-a Zagreb radi na vodećim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj, SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Austriji i Kataru, a na školi je do danas predavalo pedesetak profesora s Kelley School of Business koji su, kroz interaktivna predavanja u maloj grupi, s karakterističnom američkom otvorenošću polaznicima u Hrvatskoj približili znanja potrebna za postizanje uspješnih poslovnih rezultata u uvjetima konkurencije na globalnom tržištu.

Polaznici nove sedme generacije dolaze između ostalog iz Croatia osiguranja, Alfa Leasinga, Hrvatske kontrole zračne plovidbe, EcoCorteca, Amphinicy Technologies i Sandoza, te su stekli diplome na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Filozofskom fakultetu, RRiF-u, American College of Management and Technology i University of California Irvine. (PS/JK)  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox