Do listopada se uvodi više od 70 novih redovnih aviolinija

Filip Brala/PIXSELL

Iz glavnog ureda HTZ-a objavili su da će zbog porasta prometa biti uveden veći broj novih aviolinija. U razdoblju od 25. ožujka do 27. listopada bit će više od 70 novih redovnih aviolinija.


U priopćenju stoji da je jedan od ključnih ciljeva pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije koja je i vrlo dobro prometno povezana, posebice u kontekstu aviolinija koje su ključni segment produljenja turističkog prometa na razdoblja pred i postezone.

Iz ureda također navode da po destinacijama u ljetnom redu letenja i prema broju najavljenih novih rotacija prednjači Split s povećanjem za gotovo 28%, a slijede Dubrovnik s povećanjem za 19,6% te Zagreb s rastom novih rotacija za 6%.

"Početak ovogodišnje ljetne sezone letova, koja u prvom tjednu bilježi znatno više rotacija nego prošle godine, dodatni je pokazatelj značajnijeg jačanja aviolinija. Naime, u prvom će tjednu biti aktivno čak 536 rotacija, što naspram 451 rotacije u prvom tjednu ljetnog reda letenja prošle godine znači porast od 19%", stoji dalje u priopćenju ureda HTZ-a.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox