Efikasnije upravljanje zdravstvenim sustavom uz Ericsson NT

Petar Glebov/PIXSELL

Centralizirani sustav omogućuje olakšano prikupljanje faktura iz bolnica uz automatiziranje kontrole nad potrošnjom bolnica te transparentno centralizirano izvješćivanje o potrošnji i učinkovitosti bolnica.


Poslovi su vezani uz centralni upravljački sustav za upravljanje organizacijskom strukturom zdravstvenog sustava, centralni sustav komunikacije s bolnicama, sustav za automatsko dnevno prikupljanje svih zdravstvenih indikatora, analizu podataka, strukturirane objave na webu iz svih bolnica u Republici Hrvatskoj te nadogradnju sustava fakturiranja iz bolnica. Ugovor je vrijedan više od 14 milijuna kuna.

Uspostavljanje centralnog sustava obavijesti olakšava pravovremeno izvještavanje o poremećajima u opskrbi tržišta lijekova, kao i situacijama u kojima je planirana nedostupnost Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Hrvatske u slučajevima poput održavanja i slično.

Korištenjem međunarodno priznatih informatičkih protokola i standarda za eZdravstvo osigurava se interoperabilnost  između nacionalnih sustava i osigurava usklađenost sa svjetskim tehnološkim trendovima. S obzirom na osjetljivost podataka kojima raspolaže, čitav sustav primjenjuje visoke standarde vezane uz informacijsku sigurnost i zaštitu osobnih podataka. Planirani završetak projekta je do kraja ove godine.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox