Hrvatska oborila još jedan neslavan rekord

Prema podacima agencije Knight Frank tržište nekretnina u Hrvatskoj zabilježilo je pad prodaje od 7,2 posto, a u posljednjem kvartalu 2009. godine palo je za 0,9 posto. To je bilo dovoljno da ga Business Insider proglasi četvrtim najgorim na svijetu, piše Business.hr.

List nije pozitivnim ocijenio ni hrvatske izglede za budućnost upozorivši na rast nezaposlenosti, pad BDP-a u prošloj godini i prosvjede protiv Vlade.

Neslavnu titulu najgoreg tržišta odnijelo je irsko, koje je prošle godine palo za 10,08 posto.  Od Hrvatske su gore još samo Litva i Ukrajina koje su zabilježile pad od 10,1 odnosno 7,8 posto.

Na popisu 11 najgorih tržišta nekretnina na svijetu, peto mjesto pripalo je Dubaiju, slijedi Grčka, Sjedinjene Američke Države, a na osmo mjesto smjestio se Portugal. Začelje ove „crne“ liste čine Japan, Španjolska i Češka.

Malo je vjerojatno da agencije Knight Frank ima krive podatke, no treba reći kako je Business Insider proglasio Hrvatsku zemlju s drugom najvećom stopom nezaposlenosti u svijetu koristeći pri tome podatke o registriranoj stopi nezaposlenosti, dok je kod svih drugih zemalja na popisu mjerena anketna nezaposlenost. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox