Jeste li za nastavak ili prekid Facebook prosvjeda?

Nakon tri tjedna takozvanih Facebook prosvjeda Dnevnik Nove TV i agencija Ipsos Puls proveli su istraživanje čiji rezultati pokazuju da većina građana, njih 41 posto, želi da se ti prosvjedi nastave sve dok Vlada ne podnese ostavku.

 

22 posto ispitanika smatra da prosvjedovati treba sve dok Vlada ne odredi datum izbora. 20 posto je protiv prosvjeda, a 12 posto građana smatra da su Vladi već poslane poruke i da oni više nemaju smisla.

Građani sjeverne Hrvatske su najbuntovniji, odnosno njih 51 posto želi da se prosvjedi nastave, dok su Zagrepčani i Slavonci najpasivniji. Prosvjedi najmanje zanimaju visokoobrazovane osobe, a najviše osobe sa srednjom stručnom spremom.

Čak 40 posto HDZ-ovih birača ne podupire prosvjede, a 19 posto istih smatra da prosvjedi trebaju trajati dok Vlada ne padne. S druge strane, 52 posto SDP-ovih birača podržava prosvjede sve dok Vlada ne padne.

Rezultati su istraživanja dalje pokazali kako 46 posto građana u prosvjedima ne želi vidjeti oporbu, dok njih 33 posto smatra da se oporba čak i službeno treba priključiti prosvjedima.

Nove taktike prosvjednika, u kojima oni odlaze prosvjedovati pred prozore premijerke Kosor i ostalih članova HDZ-a, 56 posto građana smatra lošim izborom, dok 41 posto ispitanika takvu praksu podupire. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox