Opačić: Ne vjeruj Pankretiću ni kad darove nosi

Pod nazivom "Ne vjeruj Pankretiću ni kad darove nosi" Milanka Opačić, koordinatorica Kukuriku koalicije za VII. izbornu jedinicu, istaknula je osvrnuvši se na kampanju Božidara Pankretića (HSS) u toj izbornoj jedinici kako riječ je o "neviđenoj političkoj manipulaciji ministra Pankretića.

 Kao razloge navodi zloporabu položaja ministra u stranačke svrhe, ali i grube, nekorektne manipulacije načelnicima i gradonačelnicima koji su se po dužnosti i za dobro svojih sredina, a ne u predizborne svrhe, sastajali s njim.

Nažalost, ministru koji je u zadnje četiri godine rijetko svraćao u zakutke izborne jedinice u kojoj se i sam natječe, nije zadnjih mjeseci na pameti bila dobrobit tih krajeva, već je novac poreznih obveznika iz proračuna očito povukao pred same izbore iz osobnog interesa, rekla je Opačić.

Ispod razine dobrog ukusa

Kako drugačije protumačiti neshvatljiv potez da ministar sada, nakon što je posjetio mjesta gdje je obećao državni novac za projekte i slikao se s načelnicima i gradonačelnicima, iste te slike koristi kao vlastiti predizborni materijal?, upitala je Opačić.

Svjesni smo da se u predizbornim kampanjama često ne biraju sredstva, ali ministar Pankretić se ovaj put spustio ispod razine dobrog ukusa u očajničkom pokušaju da prijeđe prag u VII. izbornoj jedinici i politički održi na životu, istaknula je Opačić u svojem priopćenju.

Leci - kap koja je prelila čašu

Izborni stožer Kukuriku koalicije navodi da je ministar Pankretić bez znanja i odobrenja SDP-ovih načelnika iskoristio fotografije s potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekata u njihovim sredinama te će njihovi načelnici poslati žalbu Državnome izbornom povjerenstvu i etičkom povjerenstvu sa zahtjevom da se povuče sporni promidžbeni materijal.

Jučer su kandidati HDZ-a s Martinom Dalić na čelu, koja je prva na listi HDZ-a u VII. izbornoj jedinici, ocijenili kako Pankretić vodi neprihvatljivu i nekorektnu kampanju. Kako je rekla, "kap koja je prelila čašu" su letci koje je Pankretić ovih dana poslao biračima i u kojima se za svoju osobnu promociju koristi podacima vlade u kojoj je bio ministar te u nekima čak iznosi neistinite podatke. Na nekim od tih letaka čak su HDZ-ovci načelnici koji su na predizbornom materijalu druge stranke osvanuli bez pristanka, rekla je Dalić. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox