Oštetili državu za 3,2 milijuna kuna pa u zatvor

Osječki Županijski sud zaprimio je presudu Vrhovnog suda, koji je potvrdio njegovu prvostupanjsku presudu u predmetu "Dijagnoza 2" pa je ona time postala pravomoćna protiv optuženika Nataše Jokoš, Nikole Prgića, Darka Horvata, Mirka Lukića i Sandre Rudnički.


Oni su prvostupanjskom presudom, iz ponovljenog suđenja, u siječnju prošle godine nepravomoćno osuđeni za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja mita te udruživanja radi činjenja kaznenih djela kojima je državni proračun, zbog protuzakonitog omogućavanja statusa ratnih vojnih invalida, većem broju osoba oštećen za 3,2 miljuna kuna.

Prvooptužena Nataša Jokoš osuđena je na zatvorsku kaznu od tri godine i deset mjeseci, okrivljenik Nikola Prgić na četiri godine, a Darko Horvat na četiri godine i deset mjeseci.

Optuženik Mirko Lukić osuđen je na zatvorsku kaznu od tri godine i šest mjeseci, a okrivljenica Sandra Rudnički na tri godine.

Vrijeme koje su proveli u pritvoru, od 11. veljače 2008. do 15. siječnja 2010. godine, uračunato im je u izrečene zatvorske kazne.

Od optužene Nataše Jokoš oduzeta je imovinska korist ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 3150 eura i 500 kuna, od Nikole Prgića u iznosu od 2850 eura i 15.000 kuna, a od Mirka Lukića u iznosu od 1000 eura. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox