Otvoren Drugi sajam ekoloških proizvoda EKOArena

Danas  u 13,00 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina svečano je otvoren Drugi sajam ekoloških proizvoda EkoArena koji će trajati danas i sutra uz besplatan ulaz svim posjetiteljima.


EKO Arena” je prodajni ekološki sajam i konferencija o ekološkoj poljoprivredi u organizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne služe! Osim toga, EKOArena donosi i niz predavanja za same izlagače i učesnike. To su:

  • Što donosi europska regulativa u ekološkoj poljoprivredi u novom programskom razdoblju? Natalija Peter Hunjadi, dipl. ing. agr. (HPŠSS)
  • Ekstenzivna in intenzivna ekološka pridelava sadja v Sloveniji/Ekstenzivna i intenzivna ekološka proizvodnja voća u Sloveniji; Mr. Janez Gačnik, dipl. ing. agr. (Zavod Jabolko, zavod za širjenje sadjarske kulture in ekološkega kmetovanja, predsednik sadjarskega društva Bele krajine i predsednik Zveze sadjarskih društev Slovenije)
  • Uvod u biodinamiku; Amalka Vukelić, dipl. ing. agr. (Centar dr. Rudolf Steiner)

Također, nakon predavanja slijedi okrugli stol na temu Uporaba sredstava za zaštitu bilja u ekološkoj proizvodnji; Društvo agrarnih novinara (DANH).

Svakodnevno tražimo rješenja kako bi ekološka poljoprivreda bila još uspješnija što svjedoči i ovaj 2 sajam ekoloških proizvođača EkoArena. Bavimo se sustavnom uspostavom reda u poljoprivrednom sektoru i proizvodnje hrane. Značajni napredak je korištenje zakonskih okvira kako bi naši poljoprivrednici došli na police trgovačkih lanaca donošenjem Zakona o poštenoj trgovačkoj praksi. Kroz niz drugih zakona i mjera ova Vlada čini sve da bavljenje poljoprivredom bude ne samo isplativi već i unosan i ponosan posao. Što se tiče Zagorja, smatram da je idealna županija zbog niza komparativnih prednosti da postane vodeća regija u ekološkoj proizvodnji u Hrvatskoj -izjavio je ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek.

B.D.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox