Predstavljen BlackBerry koji bi trebao spasiti tvrtku

Foto: ibnlive.in.com

Research In Motion predstavio je dugo očekivani BlackBerry 10. Evo što sve može najnoviji pametni telefona na tržištu.

Tvrtka je, čini se, odlučila ići na sve ili ništa. Preimenovala se u BlackBerry i tržištu i uz friški operativni sustav ponudila i dva nova uređaja. RIM je desetku predstavio serijom događanja u New Yorku, Londonu, Torontu, Dubaiju, Johannesbergu i Parizu, piše tportal.hr

Što je novo?

Među predstavljenim novitetima izdvaja se BlackBerry Balance, alat za razdvajanje poslovnog od privatnog sadržaja na pametnom telefonu, kako ne biste fotografije s pijanke slučajno proslijedili šefu ili partneru, a prijateljima e-mail s osjetljivim poslovnim podacima. Upravljanje poslovnim dijelom bit će, čini se, u domeni osobe zadužene za informatiku u tvrtci. Značajka Flow and Peek omogućava rad s više aplikacija odjednom i središnje je mjesto za pregled raznih aktivnosti. To neće biti jedino mjesto s takvom funkcijom - BlackBerry Hub služit će za prikazivanje svih obavijesti (e-mail, SMS, s društvenih mreža i slično).

Virtualna tipkovnica na novom BlackBerryjevom pametnom telefonu podjednako je dobra kao i fizička na prijašnjim modelima. Uči vaš stil pisanja i predlaže riječi kako bi ubrzala tipkanje, a podržava i tipkanje gestikuliranjem. Messenger sad ima video chat i i može podijeliti zaslon kako bi prikazao više sadržaja istovremeno. Kamera ima mod rada nazvan TimeShift, koji omogućuje prilagodbu fotografije skrolanjem nekoliko sekundi unazad. Zgodno ako često slučajno zažmirite dok vas fotografiraju.

Desetka dolazi s oko 70 tisuća aplikacija, među kojima su Skype, Amazon Kindle, WhatsApp i Angry Birds. Bit će dostupne u dućanu BlackBerry World. Od 31. siječnja bit će dostupan u Velikoj Britaniji, od 5. veljače u Kanadi, a od ožujka u Sjedinjenim Državama.

Pored novog operativnog sustava predstavljena su dva uređaja, BlackBerry Z10 i Q10. Prvi je sa zaslonom osjetljivim dodir, veličine 4,3 inča dok je Q10 dobri stari BlackBerry s fizičkom tipkovnicom. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox