Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Nezakoniti otkaz i zastara plaće

Odluka o otkazu pravomoćno je sudski utvrđena nezakonitom i nedopuštenom, međutim o plaćama nije odlučeno u tom postupku. Kako je postupak okončan tek nedavno, nakon gotovo desetak godina trajanja, može li radnik potraživati sudski baš sve neisplaćene plaće, a s obzirom na zastarni rok po dospijeću svake pojedine plaće?


Pitanje je postavio čitatelj S.M. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever
Odgovor
: Razlog ovog pitanja je zapravo mogući radnikov tužbeni zahtjev za isplatu neisplaćenih bruto plaća za razdoblje u kojem je egzistirala nezakonita odluka o otkazu, a u kojem razdoblju radnik nije radio sve do pravomoćnog sudskog utvrđenja nezakonitosti otkaza i povratka na posao.
U tom smislu treba reći da je prema odredbi članka… (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju prosinac 2016./siječanj 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox