Trećeg dana Terraneo festivala Overflow zapalio Šibenik

Noćašnjim nastupom splitske grupe Stillness završio je treći dan, a ujedno i glavni program petodnevnog ljetnog indie-rock festivala Terraneo koji se održava na prostorima bivše vojarne Bribirski knezovi u Šibeniku.

 

Prije njih, publiku su očarali danski Raveonettes svojim moćnim zvukom utemeljenim na gitarskoj distorziji, hipnotičkom bubnju i nježnom ženskom vokalu. Nešto ranije više tisuća posjetitelja rasplesala je francuska pop atrakcija Nouvelle Vague sa svojim bossa nova obradama punk i new wave klasika. Vrhunac večeri bio je nastup britanskih post-punk legendi The Fall koji su ponudili svoj karakterističan mračni rock zvuk, dok je američka grupa Baseball Project isporučila upečatljivu količinu beskompromisnog rock and rolla s efektnim primjesama psihodelije. Oregonski Thermalsi publiku su zapalili razoružavajućim spojem energije punka i melodioznosti popa. Na samom početku trećeg dana Terranea atmosferu su usijali domaći bendovi My Buddy Moose i Overflow.

Na festivalu slijede dva dana s nešto manje razvikanim, ali ništa manje kvalitetnim imenima indie rock i elektronske scene. Prema dojmovima posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, regije ali i zapadne Europe, prvo izdanje ovog glazbeno-ekološkog festivala u potpunosti je uspjelo. Karakterizira ga posebno opuštena atmosfera, prijateljski odnos izvođača i publike i neovisnost od velikih korporacijskih sponzora. Osim toga, izuzetno je obogatio turističku i koncertnu ponudu Dalmacije, što su prepoznale i gradske vlasti koje su organizatorima pružile svesrdnu potporu u organizaciji ovog događaja koji je okupio više od stotinu izvođača iz samog vrha svjetske i domaće nezavisne rock scene. (Hina/mš)

 

 

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox