Dioki Grupa zabilježila 142,4 milijuna kuna gubitka

Dioki Grupa je u prvih devet mjeseci poslovala s gubitkom od 142,4 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prošle godine ostvaren gubitak u iznosu od 68,7 milijuna kuna, objavio je Dioki u financijskom izvješću putem Zagrebačke burze.

Ukupni prihodi Diokia u prvih devet mjeseci porasli su za 13,5 posto, na 1,47 milijardi kuna, a ukupni rashodi povećani su za 18,1 posto, na 1,62 milijarde kuna.

U izvješću se kaže da je tvrtka u prvih devet mjeseci ostvarila pozitivne pomake koji nisu značajnije vidljivi zbog nastavka poskupljenja domaćih energenata, utjecaja recesije na domaćem tržištu i opće nelikvidnosti.

U usporedbi s prošlom godinom poslovanje većine segmenata je usprkos poskupljenju energenata pozitivnije s obzirom da je bolji rezultat prošle godine ostvaren iz ostalih prihoda, a ne od prihoda osnovne djelatnosti, dodaje se.

Uprava Diokija također navodi kako su u ovoj godini dovršena dva značajna investicijska projekta - povećanje kapaciteta proizvodnje polietilena niske gustoće primjenom peroksida i pokretanje pogona VCM-a na Krku u Dina Petrokemiji.

Nastavljaju se i dalje započeta ulaganja na drugim projektima čije se dovršenje očekuje tijekom 2011. godine što će, kako se navodi u izvješću, značajno doprinijeti povećanju prihoda, time smanjenju gubitaka i poboljšanja likvidnosti.(Hina)

Foto: www.dioki.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox