12. Festival tolerancije - JFF Zagreb

30/03/2018

Karizmatični gosti festivala, zanimljive teme, mnogobrojna i raznovrsna publika, upečatljive diskusije i mnogo odličnih i zanimljivih filmova. Kao popratni program očekuju vas još i izložbe, književna predstavljanja i koncerti.


Već dvanaestu godinu filmove za vas biraju dvostruki Oskarovac Branko Lustig i Nataša Popović, direktorica Festivala tolerancije - JFF Zagreb.

Festival tolerancije -JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažiran festival koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice,  te prati društvena, politička i socioekonomska kretanja.

Od svog prvog izdanja, kada je osnovan pod nazivom Festival židovskog filma, bio je i ostao mjesto koje spaja različitu publiku, njeguje različite afinitete i uvjerenja, ali i mjesto na kojem se potiče razmišljanje o drugačijim stajalištima, a od 2015. godine i prakticira otvoreni dijalog o toj i sličnoj problematici. Ukazivalo se i upozoravalo na probleme rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije, antisemitizma, govora mržnje, migranata i njihove asimilacije.

Festival tolerancije pokazuje da nismo svi isti, ali i da trebamo znati prihvatiti naše razlike, otvoreno razgovarati o njima i na taj način ostvariti uspješan suživot.

Posjetite nas već uobičajeno u kinima Europa i Tuškanac, a od ove godine i u Kinoteci te u 7 festivalskih dana gledajte filmove, produbite znanje, potražite izložbu Angélice Dass na ulicama grada Zagreba, a u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu otkrijte fotografije Silvije Grav, saznajte nešto novo i sagledajte stvari iz nekog drugog kuta. Ulaz na sve programe je slobodan.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox