NAJTAJNICA: Pisana komunikacija kao dio korporativnog imidža

24/02/2012

Marija Novak Ištok, image consultantica i stručnjakinja za marketing i komunikologiju, na Konferenciji tajnica, voditelja ureda i administrativnih djelatnika govorila je o pisanoj komunikaciji kao važnom dijelu imidža tvrtke.

Imidž proizvoda jednako se odnosi i na usluge i na ideje pojedine tvrtke, a pored toga za korporaciju je vrlo važan i imidž djelatnika.

Predavačica je nabrojala i objasnila neke od sastavnih dijelova imidža poput poznatosti i realiteta, komunikacijskih konstanti, broja zaposlenih, vizualnog identiteta, odnosa s javnostima i dr.

Pisana forma – temelj poslovne komunikacije

Pisana komunikacija je, za razliku od usmene, trajnog karaktera i treba služiti spriječavanju mogućih nesporazuma. U pisanu komunikaciju ubrajamo i logo korporacije, razne brošurei oglasne aktivnosti koje razlikuju trvtku od neke druge.

Upravo zbog toga što pisana komunikacija ne podrazumijeva neverbalnu komunikaciju i trajno ostavlja trag, Novak Ištok je naziva ''opasnom komunikacijom''.

Međutim, vještina pisanog izražavanja je vrijedan alat koji daje komparativnu prednost pojedincu. Osim toga, riječ je o značajnom dijelu poslovnog imidža osobe i tvrtke. (JH)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox