Kako 'bezbolno' uvesti tajne kupce

25/04/2018

Svaki poslodavac želi unijeti promjene u svoje poslovanje samo ako će mu one u konačnici donijeti korist. Uvođenje metode testiranja putem tajnih kupaca u poslovanje, može proći na dva načina: odobravanjem ili negodovanjem.


S obzirom da postoje u tvrtkama djelatnici koji su zaposleni više desetaka godina, poslodavac se ne bi htio naći u sitauciji da radnik posumnja kao im ne vjeruje. Jednako tako postoji bojazan da, ako nastane otpor prema metodi tajnih kupaca, sve to neće imati smisla jer su upravo radnici ti koji će na temelju dobivenih rezultata morati napredovati i mijenjati dosadašnje načine rada. Onda, kako uvesti metodu „bezbolno“?

Uvođenje bilo kakvog noviteta u rad djelatnika uvijek izaziva manji ili veći otpor. To je normalno i događa se u svim tvrtkama, jer ljudi ne vole nove stvari i boje se što im one donose. Kada govorimo o mystery shoppingu, onda to ima i dodatnu težinu jer je to metoda koja prije svega zvuči vrlo tajnovito, ali i koja mjeri upravo njihov rad, a da oni ne znaju u kojem trenutku će biti predmet mjerenja.

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: Sanja Gomuzak
Izvor: Poslovni savjetnik

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_119_low_30.pdf340.22 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox