VEZANI ČLANCI

porezni dužnici

'Stup srama' za poslodavce koji ne isplaćuju plaće

Točnih podataka o tome koliko radnika u Hrvatskoj radi, a da za za to nije plaćen, nema. Dio problematičnih poduzeća otišao je u stečaj, no sindikati izlaze s brojkom do 80.000 radnika koji rade bez plaće.

HUP: Stup srama poreznih dužnika izazvao je nenadoknadivu štetu

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) uputila je Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu suglasnosti s hrvatskim Ustavom Zakona o izmjenama i dopunama Općeg poreznog zakona koji se odnosi na objavljivanje podataka o poreznim dužnicima, izvijestili su iz HUP-a.

Porezni dužnici ostaju bez nekretnina

Najveći broj nekretnina nad kojima država ima  založno pravo nalazi se u Zagrebu – njima je država osigurala naplatu 452 milijuna kuna. Rijeka je druga po iznosu nepodmirenog duga –  Porezna uprava založnim je pravom osigurala  naplatu 178,4 milijuna kuna.

Porezna uprava: 1.415 poreznih dužnika uplatilo 90,5 milijuna kuna

Do kraja prošlog tjedna 1.415 poreznih dužnika uplatilo je ukupno 90,5 milijuna kuna poreznog duga te su brisani s liste poreznih dužnika bilo zato što su svoj dug podmirili u cijelosti ili su uplatom smanjili svoj dug na razinu nižu od iznosa koji je kriterij za objavu popisa, najnoviji su podaci Porezne uprave.

Lista poreznih dužnika: Za 40 dana uplaćeno 67,3 milijuna kuna

S liste poreznih dužnika 1.128 poreznih obveznika uplatilo je do 7. rujna ukupno 67,3 milijuna kuna, a riječ je o dužnicima koji su svoj dug podmirili u cijelosti i onima čiji je dug temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa.

BiH priprema objavu imena poreznih dužnika

Vlasti Bosne i Hercegovine u iduća dva tjedna pripremit će izmjene postojećih zakona kojima bi se, po uzoru na Hrvatsku, omogućilo objavljivanje imena poreznih dužnika, najavio je Miro Džakula, ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO).

Kad neće milom, onda će silom: Poreznici pljene utržak u kafićima

Ministarstvo financija iskoristit će sve zakonske mogućnosti kako bi naplatilo porezne dugove, u više navrata ponavljali su iz tog resora, a čini se da ministar financija Slavko Linić od toga neće odustati unatoč kritikama o prevelikoj poreznoj presiji u zemlji, koje stižu čak i iz koalicijskih redova.

Slovenci pripremaju listu poreznih dužnika

Najveći porezni dužnik Sloveniji duguje više od 24,2 milijuna eura i nalazi se u stečaju, pišu slovenske Finance.si

Od objave liste naplaćeno 8 milijuna kuna poreznog duga

Lista poreznih dužnika koju je Porezna uprava Ministarstva financija objavila prije deset dana, pokazala se kao učinkovito sredstvo naplate poreznih dugova, jer se do sada u državni proračun slilo više od osam milijuna kuna, izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

Lovila druge pa u mrežu ulovila sebe?

Šefica porezne uprave Nada Čalović Smiljanec oštro je krenula u borbu s poreznim dužnicima, ali u mrežu je uhvatila i samu sebe.

Otkrijte tko najviše duguje državi

Porezna uprava Ministarstva financija objavila je danas popis pravnih osoba, obrtnika i građana, čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana, a na kojem se nalazi više od 102 tisuće poreznih dužnika.

Nova akcija Porezne: Lov na Hrvate koji su novac iznijeli iz države

Hrvatski poreznici odlučili su se obračunati s poreznim dužnicima koji su državu oštetili iznoseći novac u inozemstvo, piše Jutarnji list.

Ako tvrtka ne plati porez, direktori će ostati bez privatne imovine

Članovi uprava, izvršni direktori te vlasnici povezanih tvrtki postat će porezni jamci koji će privatnom imovinom solidarno odgovarati za sve porezne obveze tvrtki, piše Večernji list.

Pogledaj video

VIDEO: Igor Milinović komentira objavu registra poreznih dužnika

Pogledajte što o objavi registra poreznih dužnika misli porezni stručnjak Igor Milinović.

VIDEO: Igor Milinović komentira objavu registra poreznih dužnika

Pogledajte što o objavi registra poreznih dužnika misli porezni stručnjak Igor Milinović.