17. Dubrovačka ekonomska konferencija

Više desetaka istaknutih financijskih stručnjaka okuplja se u Dubrovniku na 17. međunarodnoj ekonomskoj konferenciji, koju organizira Hrvatska narodna banka, da bi u sljedeća dva dana raspravili neke od najznačajnijih problema, mogućih rješenja i dvojbi s kojima se u posljednje vrijeme suočava svijet, a napose tržišta u razvoju u kakva se ubraja i hrvatsko, izvijestili su iz HNB-a.

Osnovni je cilj ove konferencije da prezentacijom i sučeljavanjem različitih iskustava, viđenja i pristupa predoči kakve se pouke mogu izvući iz proteklih turbulentnih zbivanja u međunarodnim i domaćim novčanim i gospodarskim odnosima, te da pomogne u pronalaženju korisnih putokaza za buduće djelovanje i razvoj, ističu iz hrvatske središnje banke.

Među sudionicima konferencije su predstavnici Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, Europske središnje banke i Europske banke za obnovu i razvoj, Banke za međunarodna poravnanja, središnjih banaka Mađarske, Poljske, Rumunjske, Češke, Nizozemske, Koreje i Hrvatske, te domaćih i inozemnih poslovnih banaka. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox