Allianz na tržište prvi uveo digitalnu karticu dopunskog zdravstvenog osiguranja

Kao prvi i jedini osiguravatelj u Hrvatskoj, Allianz je na tržište lansirao jedinstvenu digitalnu karticu dopunskog zdravstvenog osiguranja koju osiguranici od 10. siječnja 2017. mogu koristiti kao sredstvo plaćanja za podmirenje dijela troškova zdravstvene zaštite tzv. participacije.

Digitalna kartica dopunskog zdravstvenog osiguranja dostupna je osiguranicima Allianza unutar mobilne aplikacije m-Allianz te omogućava plaćanje troškova participacije u više od 5000 ustanova primarne zdravstvene zaštite. Digitalnom karticom putem mobilnih telefona omogućeno je plaćanje pojedinačnih participacija u iznosu od 10 kuna za pregled liječnika opće/obiteljske medicine, ginekologa i liječnika dentalne medicine te 10 kuna za izdavanje lijeka po receptu u svim ljekarnama. Vrlo skoro digitalna kartica DZO-a moći će se koristiti i za podmirenje troškova participacije u ostalim zdravstvenim ustanovama kao što su bolnice, klinike i dr.

Svi sadašnji i budući Allianzovi osiguranici svojoj digitalnoj kartici dopunskog zdravstvenog osiguranja mogu pristupiti putem m-Allianz aplikacije klikom na polje Dopunsko zdravstveno. Osiguranici koji već koriste ovu aplikaciju moraju je ažurirati kako bi im se prikazala digitalna kartica, a karticu je moguće koristiti i u slučaju nedostatka mreže operatera.

"S digitalnom karticom dopunskog zdravstvenog osiguranja Allianz potvrđuje svoju ulogu lidera u digitalizaciji poslovanja i općenito uvođenju inovacija na hrvatsko tržište osiguranja. Digitalna kartica rezultat je naših nastojanja da usluge prilagodimo potrebama klijenata i omogućimo im njihovo što jednostavnije korištenje. Ideja za njezin razvoj došla je upravo od naših prodajnih zastupnika koji su u svakodnevnom kontaktu i komunikaciji s klijentima. Bezgotovinska plaćanja sve su prisutnija u svim sferama života, a s digitalnom karticom naši klijenti više ne trebaju imati gotovinu ni novu plastičnu karticu za posjete liječniku", izjavio je Slaven Dobrić, član uprave za operacije. PS/S.P.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox