Ante Tomić: U Splitu se može napraviti tematski park korupcije

Među 15 najlošije ocijenjenih općina i gradova u Hrvatskoj glede transparentnosti rada institucija i poštivanja prava građana na informaciju čak 10 ih je, po istraživanju GONG-a, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvjestila je izvršna direktorica GONG-a Sandra Pernar.

Zaključak je to s okruglog stola "Borba protiv korupcije na lokalnoj razini" kojie je organiziralo Ministarstvo pravosuđa pod pokroviteljstvom Europske komisije.  

Tijekom rasprave književnik Ante Tomić optužio je splitskog gradonačelnika Željka Keruma za nepotizam. "Kad vidimo tu braću, sestre, ujake, stričeve, nećake, meni se čini kao da u gradu vlada pukovnik Gadafi", ocijenio je Tomić, dodavši kako se u Splitu može napraviti "tematski park korupcije" te da je usporedio Split s Disneylandom.

Grad je kupio privatno zemljište gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća, gradonačelnikova žena gradi u zaštićenoj park šumi Marjanu, gradonačelnikov nećak gradi poslovne stanove, izjavio je Tomić.

Reagirala je splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, rekavši kako se u gradu radi sve u skladu sa zakonima te da je Split mjesto u kojem se "svaka popijena kava tumači kao mogući izvor nepotizma".

"Gradonačelnik Kerum je uspješan poslovni čovjek koji poznaje mnogo ljudi, a kad je ušao u politiku, svoja je poznanstva želio staviti u službu za dobrobit grada čiji su ga stanovnici izabrali na izravnim izborima", kazala je Visković.

Don Ivan Grubišić, koji je nedavno objavio da će, predvodeći Savez za građansku i etičnu Hrvatsku, sudjelovati na sljedećim izborima, danas je istaknuo kako je korupcija u Hrvatskoj postala način života. Potrebne su "temeljite smjene struktura koje su uzrok takva stanja, istaknuo je i pozvao državnu reviziju da se pozabavi trošenjem novca u Crkvi koja se financira iz državnog proračuna.'' (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox