Bebić: Analizirati poraze pa izabrati novo ili potvriditi staro vodstvo

Član predsjedništva HDZ-a Luka Bebić izjavio je danas kako je HDZ u posljednjih šest godina pretrpio četiri poraza, pa se stoga treba suočiti sa svim posljedicama i rezultatima oko ključnih političkih događaja, analizirati ih i na temelju toga izabrati novo vodstvo ili potvrditi staro.

 

Stranka je u posljednjih šest godina pretrpjela 'dobra' četiri poraza - rekao je Bebić u razgovoru s novinarima prilikom polaganja vijenaca na grob predsjednika Tuđmana.

Podsjetio je kako je, osim što je pobijedio na izborima 2007., HDZ izgubio dvoje predsjedničkih izbora pri čemu na zadnjim kandidat stranke nije ni ušao u drugi krug, zatim lokalne izbore u Zagrebu i posljednje parlamentarne izbore. Ironično je dodao da "neki kolege tvrde da smo i dobili izbore pa bi onda predsjednik Josipović nama trebao dati mandat".

Nismo ih katastrofalno izgubili, ali smo ih izgubili. Sve te poraze trebalo bi ozbiljno, dubinski i demokratski analizirati te izabrati novo vodstvo ili potvrditi staro", izjavio je Bebić. "Ako nismo dijagnosticirali bolest ne možemo ni odrediti terapiju - dodao je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox