BICRO sa 150.000 eura financira aplikaciju za financijsko poslovanje

Vladina agencija za provedbu programa potpore tehnologijskom razvoju BICRO sa 150 tisuća eura će financirati razvojni projekt "Detaljna analiza sadašnjih i budućih poslovnih partnera - dodatna vrijednost financijskim izvješćima" u sklopu kojeg će se razviti aplikacije za pregled informacija o financijskom poslovanju, izvijestili su iz BICRO-a.


Za to je financiranje BICRO danas potpisao ugovor sa zagrebačkom tvrtkom El koncept d.o.o., koja je nositelj projekta s hrvatske strane odnosno dio projektnog konzorcija kojeg čine još četiri partnera, hrvatske tvrtke BSS, B2 i 3Sigma te Ekonomski fakultet iz Ljubljane.

Navedenih 150 tisuća eura čini 44 posto ukupnih troškova hrvatskog dijela projekta, dok su za ostale troškove zaduženi projektni partneri. Cjelokupnim projektom upravljat će, kako navode iz BICRO-a, tvrtka El koncept koja se bavi financijskim analizama i analizama kreditnih rizika. Tvrtka je kreator izvornog dizajna, sadržaja i većine modela koji će biti ugrađeni u aplikaciju, koja će osigurat većinu financijskog znanja i stručnih kompetencija potrebnih za razvoj mrežnih alata.

Projektom će se razviti nova mrežna aplikacija koja će korisnicima osigurati pregled ključnih informacija o financijskom poslovanju i kreditnim rizicima hrvatskih poduzeća na jednom mjestu. Očekuje se da će omogućiti znatnu uštedu na vremenu, poboljšanje upravljanja rizicima, smanjenje troškova i povećanje efikasnosti u prodaji proizvoda.

I taj je ugovor potpisan unutar programa Eureka, kojim se osigurava financiranje tržišno usmjerenih razvojnih projekata međunarodne suradnje, i za koji je od svibnja 2010. BICRO provedbeno tijelo. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox